Udruženje novinara osudilo odluku Vlade da zabrani emitovanje ruskih medija u Crnoj Gori: Krše osnovne postulate novinarstva!

0

Udruženje novinara Crne Gore osuđuje odluku Vlade Crne Gore da zabrani emitovanje ruskih medija i njihov rad u Crnoj Gori i smatra da republička vlast grubo krši osnovne postulate novinarstva, odnosno zlatno pravilo naše profesije da se moraju čuti i poštovati različiti stavovi o javnim događajima.

Rat u Ukrajini je duboko podijelio svijet, Zapad ratuje protiv Rusije, ali to ne znači da se u svakom pogledu treba pokoravati volji jedne zaraćene strane u pomenutom konfliktu! Ne treba posebno objašnjavati da je crnogorska vast zauzela kolonijalni status prema Zapadu i da izvršava ono što im oni kažu. Kako u drugim oblastima javnog života, tako i u novinarstvu. Svako ko je napisao barem jedan novinarski tekst, a da ne govorimo o onima koji su svoj radni vijek posvetili našoj profesiji, zna koliko je pogubno po objektivno razumijevanje savremenih pojava zabrana da se čuju stavovi jedne strane. Zapravo, odluka Vlade CG je u totalnoj suprostnosti sa slobodom medija i demokratijom za koje se navodno zalaže republička vlast“, kazali su u saopštenju predsjednik Udruženja novinara Tihomir Burzanović i sekretar Ivan Milošević.

Dodaju da je na sceni surova medijska diktatura koja ne dozvoljava da postoji bilo šta što je na drugoj strani i proglašava je unaprijed neprijateljskom i nepoželjnom.

„U Crnoj Gori građani su izloženi surovoj propagandi Zapada koju bez zareza sprovodi aktuelna vlast. UNCG se dosljedno bori za osnovne novinarske principe i pravo da se čuje druga strana i oštro osuđuje odluku Vlade CG da građanima uskrati i ograniči pravo da znaju i da razmišljaju svojom glavom“, zaključuju u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.