Učiteljica Višnjić tvrdi: Učenici su predložili šta da crtaju

0

Učiteljica OŠ Jugoslavija iz Bara Rada Višnjić, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojke, nakon čega je suspendovana, tvrdi da ne brine za disciplinski postupak pokrenut protiv nje, jer kako kaže očekuje da će se dokazati da nema njene krivice i odgovornosti za to što su djeca crtala trobojku.

“Imali smo nastavnu jedinicu “crtanje ukrasa”. Objasnila sam im da mogu nacrtati šta god žele, a da to može poslužiti kao ukras. Jedna djevojčica se dosjetila i pitala da li mogu nacrtati Štrumpfa sa društvene mreže. Nije bilo razloga da kažem da ne mogu”, kazala je Višnjićeva za Pobjedu.

Ona napominje daradim već 30 godina, da zakon poštuje i da se ne igra se sa takvim stvarima, pa još od prvog razreda ima dozvolu od roditelja da, pošto voli da se pohvali dječijim crtežima, tekstovima, pjesmama, objavljuje sve to na svom Facebook profilu.

Tvrdi da nije nacionalistkinja, i dodala je da je fotografije uklonila s Facebooka.

Navodi i da se uvijek trudi da poštuje želje djece.

“Direktorica je trebala da objasni da ideja nije potekla od mene, već da su učenici predložili što da crtaju. Javnost treba da zna da učiteljica nije zadala da se nacrta Štrumpf, već crtanje ukrasa. Protiv mene je pokrenut disciplinski postupak. Nemam nikakvu bojazan, to će se lako riješiti, jer je u pitanju nesporazum. Direktorica samo radi svoj posao, kao i ministar. Suspendovana sam, ali, iako ima koleginica koja me mijenja, ja dolazim na posao. Pitanje je dana kada će se to riješiti. Ne plašim se, jer smo se mi samo htjeli zabaviti i poigrati”, zaključila je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.