Ubice iz Njemačke traže i u Crnoj Gori

0

Njemačka policija tražila je od crnogorske policije da uporede dva DNK traga pronađena nakon ubistva Podgoričanina Darka Mijovića i Baranina Nikole Jovanovića zvanog Debeli u maju 2019. godine u Bavarskoj.

To su Vijestima odgovorili iz Uprave policije, objasnivši da ne mogu saopštavati detalje – jer istragu vodi policija Njemačke.

“Odsjek za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE je u vezi dvostrukog ubistva u Forstu, SR Njemačka, na štetu dva državljanina Crne Gore, Darka Mijovića i Nikole Jovanovića, sa nadležnim službama iz Njemačke ostvario intenzivnu komunikaciju i saradnju. U okviru navedene istrage, organizovani su operativni sastanci, vršena je razmjena informacija kao i druga policijska saradnja u okviru koje su vršene i određene provjere preko Forenzičkog centra u Danilovgradu. Međutim, kako se radi o inostranoj istrazi u okviru koje su svi podaci u vlasništvu policije SR Njemačke i isključivo služe samo za policijsku upotrebu, obavještavamo vas da nijesmo u zakonskoj mogućnosti da dostavimo konkretne informacije za medije”, kazali su iz UP.

Prema saznanjima Vijesti, nakon dvostrukog ubistva i ranjavanja Miloša Pavićevića i Miloša Veškovića, koji su bili sa njima u stanu u Bavarskoj, policija je pronašla biolške tragove na spaljenoj garderobi.

Upoređivanjem tragova sa onima koji su pohranjeni u policijskim bazama evropskih država, policija je navodno došla do jednog potencijalnog izvršioca, ali oni još nije osumnjičen.

Sagovornik Vijesti tvrdi da jedan biološki trag pripada crnogorskom državljaninu koji je već nekoliko mjeseci iza rešetaka spuškog zatvora, a drugi državljaninu Bosne i Hercegovine koji je nedostupan pravosudnim organima Njemačke.

Njega su, navodno, identifikovali istražitelji iz Švedske, jer je u toj državi ranije robijao.

Nakon ubistva Mijovića i Jovanovića i ranjavanja Pavićevića i Veškovića, njemačka policija pokušavala je da utvrdi koliko je napadača 12. maja u zoru upalo u iznajmljenu kuću u gradu Forst, a potom i zapucalo na njih…

Navodno, sva četvorica povezana su sa barskim ogrankom škaljarskog kriminalnog klana, na čijem čelu je bio sada pokojni Alan Kožar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.