U Srbiju stiže jedan od najbližih saradnika Putina

0

U posjetu Srbiji na Dan državnosti, u ponedjeljak, 15. februara, stiže potpredsjednik ruske vlade i jedan od najbližih saradnika predsjednika Rusije Vladimira Putina Jurij Borisov, saznaje Sputnjik.

Ministar za inovacije u Vladi Srbije Nenad Popović ranije je izjavio da dolazak Borisova predstavlja jasnu Putinovu poruku kakav je njegov odnos prema Srbiji.

“Predsjednik Rusije je riješio da Srbiji za ovaj praznik pošalje veoma jasnu poruku da je on uz nju, da je Rusija uz srpski narod i jednog od svojih najbližih saradnika, potpredsjednik vlade Jurija Borisova, odredio je da dođe u Srbiju za Dan državnosti“, rekao je Popović.

Dodao je da kada strani državnici dolaze na državni praznik druge zemlje u posjetu, to je velika čast i iskazivanje posebnog poštovanja.

Popović je istakao da je Borisov odgovoran za dva najvažnija sektora – cijela ruska privreda i vojna industrija su pod njegovom ingerencijom, kao i proizvodnja vakcina.

“Srbija ima odličnu saradnju u vojnoj industriji s Rusijom i njegov dolazak predstavlja jasnu poruku Vladimira Putina kakav je njegov odnos prema Srbiji, ali i odnos poštovanja prema predsjedniku Aleksandru Vučiću“, rekao je Popović.

Borisov i Popović su kopredsjednici Međuvladinog komiteta Rusije i Srbije, koji će se sastati tokom posjete ruskog zvaničnika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.