U Španiji priveden Nikola Vuletić (34): Uhapšen saučesnik u ubistvu košarkaša Ljuba Jovanovića!

U Španiji priveden Nikola Vuletić (34): Uhapšen saučesnik u ubistvu košarkaša Ljuba Jovanovića!

Policija Španije je danas uhapsila Nikolu Vuletića (34) iz Cetinja, a kojeg je NCB Interpol Podgorica potraživao zbog razbojništva tokom kojeg je Aleksandar Konatar lišio života Ljuba Jovanovića u Cetinju.

“U gradu Alikante u Španiji je danas slobode lišen N.V. za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnog djela razbojništvo koje je počinjeno u Cetinju prije više od sedam godina a u kojem je lišen života Ljubo Jovanović. Dvonedeljne zajedničke aktivnosti dvije policije su rezultirale lociranjem i lišenjem slobode ovog lica koje je tokom bjekstva prema saznanjima često mijenjalo mjesto boravka”, kazali su iz policije.

Vuletić se potražuje zbog krivičnog djela razbojništvo koje je počinjeno 30. juna 2011. godine. On je, kako se sumnja, zajedno sa Konatarom planirao izvršenje ovog krivičnog djela, a krivično djelo razbojništvo je počinio na način što je, sumnja se, čuvao stražu Konataru dok je on izvršavao krivično djelo razbojništvo u objektu „Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, kojom prilikom je Konatar lišio života Ljuba Jovanovića, nakon čega se zajedno sa njim udaljio u nepoznatom pravcu.

Podsjećamo, Konatar je lišen slobode krajem septembra ove godine, zbog sumnje da je tom prilikom počinio krivično djelo razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo. On je krivično djelo razbojništvo počinio na štetu „Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, na način što je uz prijetnju pištoljem otuđio novac u iznosu od 350 evra, dok je krivično djelo ubistvo počinio tako što je prilikom izlaska iz objekta upotrebom pištolja, kako se sumnja, ispalio hitac u Ljuba Jovanovića koji je od posljedica ranjavanja preminuo.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *