U Regionalnom vodovodu sve po starom: Zapošljavaju “zaslužne” i dijele stambene kredite!

1

 

Piše: Iva Bajković

Iako sam u nekoliko navrata pisala o stanju u preduzeću “Regionalni vodovod“, čini se da niko od nadležnih ne shvata prave razmjere problema koji se tamo samo gomilaju.

I dok su sve oči uprte u Nikšić i predizbornu kampanju za lokalne izbore u tom gradu, u Regionalnom vodovodu nastavljaju da zapošljavaju “zaslužne“. Tako je nedavno posao dobio Vučić Mišković, kojeg se Budvani dobro sjećaju jer je dva mjeseca bio angažovan da čuva zgradu Opštine od građana. Odmah po zaposlenju, Vučić Mišković je dobio pomoć u iznosu od 3.000 evra, tačnije nakon samo mjesec i po dana na poslu. Da se naš Vuk sentimentalno vezao za Budvu svjedoči i činjenica da je nedavno zadužio službeno vozilo Reno sa budvanskim registarskim oznakama BD – CG.

Sve to možda i ne bi bilo sporno da radnicima u međuvremenu nije najavljeno smanjenje plata od 11% a u trenutku dok pišem ovaj tekst sprovodi se sistematizacije koja će omogućiti Vuku i ostalima da ostanu na poslu, a što može biti na štetu ostalih radnika.

Za većinu Jevrićevih kadrova radna mjesta su izmišljena. Tako je izvjesni Saša Radulović zaposlen na poziciju koja mu omogućava da prima 2000 evra uz koeficijent 18, dok u Upravnom odboru sjedi penzioner Đorđije Vukčević čija primanja iznose dva puta po 560 evra.

I za vrijeme dok je preduzeće bilo u blokadi zapošljavani su ljudi, jedna od njih je Jadranka Blažić koja je osim posla uspjela da dobije i stambeni kredit od firme u iznosu od 25 000 evra nakon samo šest mjeseci i bez sprovedene javne procedure. Što je za većinu zaposlenih misaona imenica.

Da su stanovi dijeljeni po kriterijumu bliskosti sa direktorom i vezama koje imaju u bivšoj garnituri vlasti svjedoči primjer glavne osobe za javne nabavke u Regionalnom – Milana Janovića koji je po istom principu kao i Jevrić otuđio stan koji je pripadao preduzeću regionalni vodovod ( vidi sliku ) površine 59 m2 u Budvi za cijenu od 15 640 evra, na rok otplate od 20 godina. Rata za taj stan iznosi 65 evra mjesečno.

Da je preduzeće u izuzetno teškoj situaciji govori i to da im je ovih dana prispjela rata za kredit u vrijednosti oko 800 000 eura i da je isplaćeno samo pola jer nisu imali za plate radnicima. Zato su pritisnuli lokalne vodovode i prijete im blokadama za neisplaćene iznose. Kako saznajemo nezvanično, blokada prijeti i budvanskom vodvodu za iznos od oko 120 000 evra. Što ne bi bio problem, da to nije dug za prethodnu godinu kada nije bilo turističke sezone i da nisu u pitanju sredstva za vodu koja uopšte nije upumpana u sistem.

Izvorište Bolje sestre je kako saznajem u vrlo složenoj situaciji jer je kapacitet oslabio za preko 1000 litara sekundnih, što se za sada vrlo uspješno krije od očiju javnosti. Imajući u vidu navedeno, postavlja se pitanje da li će biti vode za predstojeću turističku sezonu?
Ukoliko se nešto ne preduzme, snabdijevanje vodom primorskih opština u ljetnjim mjesecima je pod velikim znakom pitanja.

1 Comment
  1. Miki komentariše

    Do kad ce da se zaposljavaju penzioneri.Zar to nije protiv ustavno.Sto radi inspekcija rada.MISLIM DA LI POSTOJI INSPEKCIJA RADA???

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.