U Podgorici, Nikšiću, Baru i Herceg Novom dan žalosti

0

U Podgorici, Nikšiću, Herceg Novom i Baru danas je dan žalosti u znak sjećanja na preminule od posljedica koronavirusa na teritorijima tih opština.

Dan žalosti biće obilježen isticanjem zastave na pola koplja na zgradama uprave tih gradova, javnim službama, preduzećima i ustanovama čiji su osnivači kao i objektima mjesnih zajednica.

“Godišnjica od smrti prve žrtve virusa korona u našoj državi obavezuje nas da se sa posebnim poštovanjem odnosimo prema svim žrtvama ove planetarne pošasti i da pokažemo saosjećanje prema njihovim porodicama koji su neočekivano i iznenada izgubili svoje najbliže”, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Iz Opštine Bar kazali su da se obilježavanjem dana sjećanja na sve koji su preminuli uslijed razarajućeg dejstva novog koronavirusa, pokazuje dužan pijetet žrtvama čiji je prerani odlazak bolan i nenadoknadiv gubitak ne samo za porodice, već za grad u cjelini i čitavo društvo.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da od Vlade očekuje da 22. mart proglasi danom nacionalnog sjećanja na sve žrtve virusa korona i razmotri ideju o podizanju spomenika.

On je rekao da je podržao inicijativu aktiviste za ljudska prava Aleksandra Zekovića da se 22. mart proglasi danom žalosti i nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.