U Podgorici kontrolisano preko 400 ugostiteljskih objekata

0

U poslednjih nedelju dana nadležne inspekcije sprovele su preko 400 kontrola ugostiteljskih objekata na teritoriji Glavnog grada. Utvrđene su dvije nepravilnosti i izrečena tri prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 2.850 evra.

Uprava za inspekcijske poslove u saradnji sa Upravom policije sprovodi kontrole ugostiteljskih objekata u tri različita termina kako bi obezbijedili cjelodnevno poštovanje propisanih epidemioloških mjera, kazala je šefica Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu Marina Radulović.

“Za sada se skoro svi ugostitelji pridržavaju propisanih mjera. Kazne za njihovo kršenje nisu male zbog čega se inspekcija trudi da što više djeluje preventivno”.

foto: CG news

Radulović je podsjetila da Operativni štab za inspekcisku kontrolu održava redovne sastanke kojima prisustvuju predstavnici Uprave i drugih državnih i lokalnih organa.

Zaključak sa današnjeg sastanka je da javna okupljanja I protesti koji se ovih dana dešavaju umnogome usložnjavaju epidemiološku situaciju.

“Operativni štab najstrože osuđuje svaki vid okupljanja građana I proteste koji mogu pogoršati epidemiološku situaciju”, naglašava Radulović.

“Podgorička Komunalna policija preuzela je obavezu da organizuje kontrole javnih površina u saradnji sa predstavnicima Uprave policije. Raspoređeni u nekoliko ekipa kontrole se vrše tokom cijelog dana a poseban akcenat stavljen je na kontrole u park šumi Gorica“, zaključuje Radulović.

(CG news)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.