U Pljevljima: Uhapšena tri carinika!

1

Službenici Uprave policije i Uprave carina su danas u Pljevljima u zajedničkoj akciji „Col“, koja je sprovođena duži vremenski period, lišili slobode tri službenika Uprave carina zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave.

Slobode su lišeni R.R. (61), Z.K. (64), D.K. (50) zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Oni su ovo krivično djelo počinili na način što su prihvatali falsifikovane fakture i kupoprodajne ugovore, za kupce jednog pravnog lica u Pljevljima, ne utvrđujući stvarno plaćenu vrijednost robe – vozila, tj. cijenu koju je trebalo platiti, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 66.630 eura.

Takođe, slobode je lišena i M.D. izvršna direktorka pravnog lica, zbog sumnje da je počinila kivično djelo falsifikovanje isprave na način što je, sumnja se, falsifikovala – upotrijebila neistinite isprave, račune, kupoprodajne ugovore, prilikom uvoza 173 vozila, sa namjerom umanjenja carinske osnovice za obračun carine i PDV-a

1 Comment
  1. vana komentariše

    Nidje informacija da su plate carinicima smanjene za preko 100 eura mjesecno. O tome ne pisete?? Sramota

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.