U okviru kampa „Srbija te zove“: Pedesetoro mladih sportista iz Crne Gore na prijemu kod Vučića!

0

U Palati Srbija predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primiće sjutra oko 200 najtalentovanijih mladih sportista iz Crne Gore, Republike Srpske, Sjeverne Makedonije, sa Kosmeta i iz dijaspore. Riječ je o sportistima koji se od 1.avgusta nalaze na kampu u Beogradu u organizaciji Udruženja „Sportstars“.

Oni tokom desetodnevnog boravka imaju priliku da treniraju, ali se i takmiče u tenisu, odbojci, fudbalu, košarci i rukometu, a treninge vode profesionalni sportisti i istaknuti treneri iz Srbije.

Kamp se održava u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“, a osim sportskih treninga i takmičenja polaznici mogu da kroz šetnje upoznaju i neke od kulturnih znamenitosti Beograda.

Kamp pod nazivom „Srbija te zove“ su podržala četiri ministarstva Vlade Srbije, uz pokroviteljstvo predsjednika Aleksandra Vučića.

Iz Crne Gore je za učešće na kampu odabrano 50 mladih sportista uzrasta od 12 do 15 godina, a najbrojniji su oni iz Bara, Berana, Herceg Novog i Plužina. Tu su i talentovani dječaci i djevojčice iz Podgorice, Mojkovca, Danilovgrada…

 

Promoteri kampa, pored ostalih proslavljenih srpskih sportista su nekadašnji rukometaš Nenad Peruničić, košarkaš Milan Gurović i odbojkaš Željko Tanasković. Kamp posjećuju i menadžeri poznatih klubova iz Srbije i svijeta.

Neki od polaznika prošlogodišnjeg kampa „Sportstarsa“ već su angažovani u najboljim srpskim klubovima, a organizatori vjeruju da je među djecom koja ovdje svakodnevno treniraju po dva puta dnevno pod nadzorom istaknutih stručnjaka, dosta potencijalnih reprezentativaca Srbije u pet popularnih sportova.

Stoga je, kažu organizatori, moto ove izuzetne smotre sportista „Igraj za Srbiju – Srbija te zove“ .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.