U julu: U udesima život izgubile četiri osobe!

0

pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, akcija, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, na putevima u Crnoj Gori je do sada tokom ovog mjeseca evidentiran povećani broja saobraćajnih nezgoda, u kojima su život izgubile četiri osobe, saopštila je Uprava policije.

“Nažalost, čak tri stradala lica su bila 2002. godište (18 godina), dok je njih pet u nezgodama zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, godišta između 2000. i 2003. Uprava policije skreće pažnju, da u bilo kojoj drugoj državi na svijetu pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, usporili vožnju i prilagodili svoje ponašanje u saobraćaju”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Zbog toga Uprava policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da prilagode svoje ponašanje uslovima i stanju na putu, te da bezbjednom vožnjom, doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Juče je na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, kod pumpe Pigopetrol, došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su dva mladića izgubila život, dok je jedna osoba teško povrijeđena. Kako je saopšteno iz policije, stradali su V.A. (2002) iz Nikšića i D.D. (2002) iz Nikšića, dok je teže tjelesne povrede zadobio N.D. (2002) iz Nikšića.

“Takođe, apelujemo na roditelje da kategoriji mladih vozača (vozači do 24 godine), skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilima. Uprava policije će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo i preventivne aktivnosti, doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na sve vozače, da svojim ponašanjem doprinesu ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama, što je konačno i naš zajednički cilj”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.