U Italji preminule još 743 osobe, u Španiji više od 500

0

Ministarstvo vjera u pojasu Gaze kojim vlada islamski fundamentalistički Hamas odlučilo je da se zatvore sve džamije na toj palestinskoj teritoriji u sklopu pojačanja napora da se spriječi širenje zaraze koronavirusom, prenosi agencija Beta.

Prvi slučajevi infekcije otkriveni su u subotu kada su dva muslimanska propovjednika, koja su se nedavno vratila iz Pakistana, testirana i bili pozitivni na taj novi virus.

Ministarstvo zdravlja u pojasu Gaze je saopštilo da je na toj teritoriji 1.367 Palestinaca u samoizolaciji kod kuće, a 1.430 ih je u specijalnim objektima širom te teritorije.

Dvogodišnja devojčica je najmlađi oboljeli pacijent od koronavirusa u Sjevernoj Makedoniji, potvrdio je ministar zdravlja Venko Filipče.

Rekao je i da je dvogodišnja djevojčica iz Skoplja, da su koronavirusom zaraženi i njeni roditelji i da su na kućnom liječenju.
U Sjevernoj Makedoniji ukupan broj dijagnostikovanih pacijenata danas do podne iznosio je 148, od kojih su dvije osobe preminule, dok je jedan pacijent izliječen.

U Italiji od koronavirusa preminule su još 743 osobe, ukupno 5.249 od izbijanja epidemije. Virus je registrovan kod još 6.820 ljudi, ukupno 69.176.

U Bosni i Hercegovini danas su potvrđena tri nova slučaja oboljelih od koronavirusa, čime se ukupan broj zaraženih popeo na 152. Dva nova slučaja zaraze korona virusom zabilježena su u Širokom Brijegu i Bihaću. U BiH su do sada, prema zvaničnim podacima, od koronavirusa preminule dvije osobe, jedna iz Bihaća i jedna iz Konjica.

U Hrvatskoj je od jutros potvrđen još 21 novooboljelih od koronavirusa, pa sada broj zaraženih iznosi 382, od kojih je 16 ozdravilo, objavio je popodne Nacionalni štab civilne zaštite.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za novinare da je u posljednja 24 sata broj novooboljelih povećan za 67, što je, dodao je, u očekivanim okvirima.

“Veseli me što je broj ozdravljenih i otpuštenih 16, i to 14 u Zagrebu i po jedan pacijent u Rijeci i Varaždinu”, rekao je Beroš.

Naglasio je da se sve mjere preduzete u Hrvatskoj zanivaju na stručnim mjerilima i poručio svima da vjeruju struci.

“Naše mjere su planske, djeluju poput najboljeg antibiotika, jer čuvaju naše zdravlje”, objasnio je ministar.

Beroš je kao ohrabrujuću ocijenio i epidemiološku sliku u Italiji gde je u posljednja tri dana opada broj oboljelih i umrlih.

U Španiji je u poslednja 24 sata evidentirano više od 500 preminulih od koronavirusa, a od početka epidemije potvrđeno 39.673 slučaja Covid-19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Navodi se da je od početka epidemije umrlo 2.696 ljudi, a oporavilo se 3.795, prenosi Tanjug.

Najveći broj slučajeva je evidentiran u Madridu, 12.352.

Broj oboljelih raste, a iz Ministarstva zdravlja upozoravaju da će se taj trend nastaviti bar još sedam dana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.