U današnjoj akciji: Uhapšeni pripadnici „škaljarskog klana“, traga se za trojicom

0

U opsežnoj akicji crnogorske policije, koja je realizovana danas, procesuirano je više osoba koje su prema evidenciji nadležnih organa bliske „škaljarskom klanu“.

Kako je saopšteno iz SDT-a, oni se odvode u vezu sa krivičnim djelima iz 2019. godine, koja se odnose na planiranje ubistva pripadnika „kavačkog klana“.

Podsjećamo, Europol i nadležni organi Francuske, u okviru razbijanja kriptovane “SKY” komunikacije, otkrili su poruke za koje se sumnja da prikazuju komunikaciju „škaljarskog klana“, a koja se odnosi na planiranje ubistava „Kavčana“ i članova njihovih porodica.

Radi se o kriptovanoj komunikaciji između, kako istraga pretpostavlja, pripadnika cetinjskog ogranka „škaljarskog klana“.

Komunikacija je, kako je navedeno, iz 2019. godine, piše „Dan“.

SDT je danas saopštilo da je ranije podiglo optužnicu protiv deset lica sa kojima se dovode u vezu i danas uhapšene osobe.

– Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje, sa Sektorom za borbu protiv organizovanog kriminala, je lišilo slobode V.B. i R.V., i protiv njih, kao i protiv Ž.R. M.M. i S.V., koji nijesu dostižni državnim organima, je podnijelo krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, 2019.godine, u Cetinju, radi izvršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo. Prethodno je policija izvršila i pretresanje njihovih stanova i drugih prostorija u Podgorici i Budvi i pronašla predmete koji mogu biti od značaja za postupak – saopštio je specijalni državni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić.

Kako su ranije objavili mediji, uhapšeni su Podgoričani Vasilije Boljević (40) i Budvanin Radovan Vujoviću (38).

„Vijesti“ saznaju da se traže Željko Roganović (31), Miloš Mijanović (33) i srpski državljanin Srđan Vušurović (31).

U saopštenju SDT-a povodm današnje akcije navodi se da je Specijalno državno tužilaštvo već podiglo optužnicu protiv 10 lica za koja postoji osnovana sumnja da su organizatori i članovi kriminalne organizacije.

Kao organizator te grupe, za koju je već sudski postupak u toku, označen je V.R.

Njemu i njegovoj desetočlanoj grupi sudi se zbog ubistva Andrije Gazivode i Petra Muhadinovića na Cetinju 2020. godine.

Optuženi i se terete i za planiranje ubistava Vasa Gazivode, oca pokojnog Andrije Gazivode, Miloša Jovanovća, Kića Paovića, Aleksandra Jabučanina…

Andrija Gazivoda ubijen je 17. februara 2020. godine, kada je, kako se navodi u optužnici, N. N. pripadnik grupe, sa nadimkom,,Karlito“, u njega ispalio 15 metaka.

Potom je 27. februara 2020. godine Petar Muhadinović poginuo u vožnji od eksplozije bombe koja je bila postavljena ispod vozila kojim je upravljao. Tom prilikom lakše je povrijeđen maloljetni M. K. koji se u trenutku eksplozije našao u blizini automobila Muhadinovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.