U CRNOJ GORI POČEO LOV NA SRBE

0

Piše: dr Petar Milatović Ostroški

Dragi i veseli rođače, predsjedniče Crne Gore, pobijedio si Mila Đukanovića u drugom krugu predsjedničkih izbora 2023. godine sa glasovima preko 220 hiljada Srba.

Kad je tako počni konačno da štitiš Srbe u Crnoj Gori.

Nećeš, valjda, da uvažiš onaj maloumni predlog Duška Markovića, bivšeg predsjednika neokomunističke vlade, koji je, poučen uspješnošću primjene hrvatskog modela etničkog čišćenja Srba tokom ljeta 1995. godine na području nekadašnje Republike Srpske Krajine 26. avgusta 2020. godine na DPS-ovom predizbornom skupu na guvnu na Ivanovim Koritima obećao svojim pristalicama i široj javnosti protjerivanje Srba i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, najavljujući novu traktorijadu.

Poslije tvog susreta sa papom, poslije izvinjavanja Hrvatima zbog izglasane Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen u Skupštini Crne Gore, počeo je lov na Srbe u Crnoj Gori.

Zanemariću nedavno aktiviran sudski proces protiv mene u Danilovgradu zbog objavljivanja istine na mom fejsbuk profilu iz prostog razloga što ću objavljenu istinu lako dokazati kao i tri puta u Beču što sam dokazao u namještenim političkim procesima dok sam bio politički emigrant zbog mojih doslednih odbrana srpskih vitalnih interesa, katastrofalno porazivši pedantno austrijsko pravosuđe koje je uzor Haškom tribunalu.

Od brojnih drugih primjera u Crnoj Gori osvrnuću se na slučaj časnog Srbina Nenada Savovića iz Starog Bara, u narodu poznatog kao Željko, starog i teško bolesnog čovjeka.

Naime, Nenad – Željko Savović u Starom Baru ima svoj štand. Pored maslinovog ulja, džemova i sokova, brojni turisti, kao i domaći stanovnici, pretežno islamske vjeroispovijesti, kod ovog časnog Srbina mogu da kupe razne suvenire, što je sasvim uobičajeno u cijelom civilizovanom svijetu na sličnim štandovima uredno zakonski registrovanim.

Međutim, ne lezi vraže, odnedavno je počeo lov na ovog Srbina u Starom Baru zbog srpskih obilježja na svom štandu, kao i zbog toga što na svojoj porodičnoj kući drži istaknutu srpsku zastavu, zbog koje je i ranije proganjan od strane one bivše neokomunističke vlasti Mila Đukanovića, a pored srspske zastave na svojoj kući u Starom Baru Nenad-Željko Savović drži zastave svih ostalih bivših jugoslovenskih republika, što se vidi na priloženoj fotografiji.

Nekim profesionalnim antisrbima ne smetaju zastave drugih republika na Savovićevoj kući, ali im smeta samo i isključivo srpska zastava.

Sada se ista praksa ponavlja od strane ove nove vlasti koju ti, dragi i veseli rođače, personifikuješ pred domaćom i stranom javnošću, jer vlade su prolazne, a naročito ova koja uskoro mora pasti iz sijaset opravdanih razloga, a padu ove vlade doprinijeće i budvanski logičan scenario kad je moj rođeni sestrić Nikola Jovanović sam osvojio najveći broj mandata, a poslije te pobjede u Budvi, da te podsjetim, tvoj kum Alksandar Grgurović, predsjednik opštine Danilovgrad, lično je došao da sa mojim sestsrićem proslavi zasluženu pobjedu.

U idiličnom Starom Baru, na žalost i sramotu, počeo je lov na Srbina Nenada – Željka Savovića, zbog srpskih obilježja na svom štandu i srpske zastave na svojoj porodičnoj kući.

Sam Nenad-Željko Savović svojevremeno je za poratl „Jedro“ doslovno izjavio: „Volim svoje, poštujem komšijsko i to je taj pincip koji u Starom Baru, Starobarani vole. Pod Rumijom tri su vjere one neće da se dijele…Treba djelom dokazati..“

Pa neće, valjda, dragi rođače, u Starom Baru Nenad – Željko Savović da drži ustaške, velikoalbanske, nacističke, fašističke i komunističke zastave i suvenire.

Nenad–Željko Savović sada je izložen progonu u Starom Baru, imputira mu se da izaziva „rasnu i vjersku natrpeljivost i mržnju“, a zaprijećeno mu je i višegodišnjom robijom. O tempora, o mores!

Zamisli rođače kako bi ti, i cio civilizovani svijet, reagovao kad bi u Srbiji hapsili i progonili one koji na svojim štandovima i svojim kućama drže istaknuta obilježja crnogorska, mađarska, grčka, rumunska, makedonska, američka, engleska i tako dalje.

Eto, u Crnoj Gori, koju zvanično ti personifikuješ, progone Nenada-Željka Savovića, čovjeka u starosti, teško bolesnog Srbina, zbog isticanja srpske zastave na svojoj kući i srpskih suvenira na svom štandu.

Na kraju da te podsjetim, dragi rođače, ko je god u istoriji, na bilo koji način, jurišao na Srbe završio je na smetlištu istorije!

Treba li da podsjećam na imperije: mletačku, otomansku, fašističku, naističku i komunističku?

Valjda toliko znaš kao đak i student generacije.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.