U Beranama uhapšene četiri osobe: Vozili pijani ili drogirani, bez položenog vozačkog ispita

0

Beranska saobraćajna policija je uhapsila četiri osobe zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Kako navode iz Uprave policije, uhapšen je vozač V.L. (39) kod kojeg je kontrolom utvrđeno prisustvo  droga u organizmu.

“Osim toga, on je upravljalo neregistrovanim vozilom. V.L. je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, 150 evra novčane kazne, tri kaznena boda, kao i zabranu upravljanja putničkim motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca”, dodaju iz policije.

Takođe, policija je kontrolisala vozača S.M. (29) te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod dejstvom droga i zbog ovoga prekršaja on je uhapšen i priveden nadležnom sudu.

“Izrečena mu je zatvorska kazna u trajanju od 15 dana, tri kaznena boda, te zabrana upravljanja putničkim motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca”, dodaju iz policije.

Zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,46 g/kg uhapšen je A.R. (43). On je priveden nadležnom sudiji koji mu je izrečekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, kao i novčanu kaznu u iznosu od 300 evra.

“Sankcionisan je i vozač N.N. (25) koji se upravljajući vozilom kretao brzinom od 123km/h na dijelu puta gdje je maksimalna ograničena brzina kretanja 50 km/h. Saobraćajna policija Centra bezbjednosti Berane je ovo lice lišila slobode i privela ga nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 150 eura, te dva kaznena boda”, navode oni.

Službenici Centra bezbjednosti Berane će i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim aktivnostima sa akcentom na kontrolu vozača koji čine najgrublje prekršaje u saobraćaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.