17. 10. 2018. - 10:12

FLEŠ

U Beogradu napadnut Strahinja Stojanović: Članu grupe braće Šaranović “audi” digli u vazduh

Beograđanin Strahinja Stojanović, blizak saradnik klana braće Šaranović, bio je meta napadača koji su u Beogradu pod njegov “Audi” postavili eksplozivnu napravu, saznaje Borba. U momentu eksplozije on nije bio u autu, ali jeste njegova prijateljica, državljanka Španije, koja je preživjela napad. Stojanović je više puta osuđivan, a nedavno je izašao iz zatvora.
On se, inače, pojavio i kao svjedok na suđenju za ubistvo brata Luke Bojovića, Nikole.
Sumnja se da je Stojanović bio blizak sa braćom Šaranović, koji su ubijeni tokom kriminalnih obračuna i čija je porodica od 2009. u sukobu sa klanom Luke Bojovića.
Parkirani audi, eksplodirao je u Ulici Svetozara Papića u naselju Galenika.
Od siline eksplozije djelovi vozila odletjeli su desetak metara dalje. Sumnja se da je eksploziv, zbog kog je automobil odletio u vazduh, podmetnut.
Povrijeđena devojka, koja je prema nezvaničnim podacima, državljanka Španije, pronađena je pored automobila. Utvrđuje se da li ju je detonacija odbacila iz vozila, kao suvozača, ili se u momentu eksplozije nalazila u neposrednoj blizini.
Okupljeni stanari obližnjih zgrada, kažu da je detonacija bila izuzetno jaka, a da je vlasnik vozila neposredno prije eksplozije ušao u auto, zatim ubrzo izašao iz njega, te je nekoliko sekundi kasnije audi detoniran.
Kriminalistička policija obavila je uviđaj, sumnja se da je motiv za postavljanje bombe nastavak sukoba između kriminalnih klanova.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *