U Beogradu i Banjaluci: Protesti zbog ugnjetavanja srpskog naroda u Crnoj Gori

0

Narednih dana u Beogradu i Banjaluci biće organizovani masovni protesti protiv crnogorskog režima zbog ugnjetavanja srpskog naroda i gušenja ljudskih prava, ekskluzivno saznaje IN4S.

Crnogorski režim, čija je antisrpska histerija proteklih dana stigla do vrhunca, probudio je osjećaj bunta ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji i Republici Srpskoj.

Masovni protesti naših sunarodnika biće jedinstven odgovor na bezobzirno ugnjetavanje srpskoga naroda u Crnoj Gori, falsifikovanje i revidiranje istorije, progon srpskog jezika, ćirilice i Srpske pravoslavne crkve, zabrana srpskim intelektalcima i akademicima da uđu u Crnu Goru.

Dug je spisak aktivnosti crnogorskog režima na antisrpskom kursu – počevši od pokradenog referenduma, kada je srušena zajednička država mimo volje njenih građana, priznavanja lažne države Kosovo*, glasanja za prijem terorističke OVK tvorevine u UNESKO i Interpol, sramotno prisustvo crnogorskog oficira na proslavi „Oluje“.

Crna Gora se „evroantlanski pozicionira“ uz tvrdnju da je Kosovo* strateški prijatelj, negirajući postojanje velikoalbanskog projekta, dok se 1918. smatra okupacionom, a srpska oslobodilačka vojska sada se predstavlja okupatorskom. Tako je u parlamentu usvojena rezolucija kojim se proglašavaju ništavnim odluke slavne Podgoričke skupštine.

Na djelu je i sudski i tužilački progon opozicije, posebno predstavnika srpskog naroda, koji su u protekle dvije godine u beskrajnim montiranim sudskim procesima, zatvorima..

Vjerujemo da su sve ovo razlozi zbog kojih će narednih dana biti organizovani masovni protesti u Srbiji i Republici Srpskoj, kao podrška srpskom narodu, koji je danas pored Srba na Kosovu* najdiskriminisaniji narod u Evropi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.