U Beograd stigao jedan od najbližih Putinovih saradnika

0

Potpredsjednik Vlade Ruske Federacije i i jedan od najbližih saradnika predsjednika Rusije Vladimira Putina, Jurij Borisov, stigao je u Beograd u zvaničnu posjetu Srbiji.

Borisova je dočekao ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Kako je najavljeno, Borisov i Popović položiće cvijeće na spomenik Vječne vatre na Spomen-groblju Oslobodilaca Beograda.

Nakon toga, Borisov i Popović održaće sastanak, a posle sastanka predviđene su izjave za medije.

Borisov, koji je i kopredsjednik Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Ruske Federacije, i srpski ministar tokom dana obići će i Hram Svetog Save.

Kasnije tokom dana, Borisov će se sastati i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Potpredsjednik ruske vlade u Srbiju stigao je na Dan državnosti, a ministar za inovacije u Vladi Srbije Nenad Popović ranije je izjavio da dolazak Borisova predstavlja jasnu Putinovu poruku kakav je njegov odnos prema Srbiji.

Dodao je da kada strani državnici dolaze na državni praznik druge zemlje u posjetu, to je velika čast i iskazivanje posebnog poštovanja.

Popović je istakao da je Borisov odgovoran za dva najvažnija sektora – cijela ruska privreda i vojna industrija su pod njegovom ingerencijom, kao i proizvodnja vakcina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.