U ANB-u i dalje traje pravi rat: Milo vraća kuma u tajnu policiju!

U ANB-u i dalje traje pravi rat: Milo vraća kuma u tajnu policiju!

Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović vratiće u Agenciju za nacionalnu bezbjednost (ANB) kuma Milana Kovačevića, kojeg je smijenila grupacija bliska premijeru Dušku Markoviću, potvrđeno je Borbi u vrhu ANB-a. Kovačević je smijenjen nakon ubistava Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u centru Podgorice, a u to vrijeme je pokrivao funkciju prvog čovjeka ANB-a za Glavni grad. Vraćanje Kovačevića u ANB je Đukanovićev odgovor na smjenu visokih funkcionera u toj službi, kojima su kumovali ljudi bliski Dušku Markoviću, o čemu je Borba jedina pisala.
Naime, kako smo već objavili, Agencija za nacionalnu bezbjednost, do kraja godine, treba da ostane i bez trećeg ključnog čovjeka u hijerarhiji, a koji je bio odan Milu Đukanoviću, predsjedniku Crne Gore.
U međuvremenu je smijenjen i čelni čovjek ANB-a za sjever Crne Gore, a ista sudbina treba da zadesi i prvog čovjeka službe za jug.
Sve ove promjene u ANB-u inicirala je ekipa okupljena oko premijera Duška Markovića. Na ovaj način steže se obruč oko Peruničića, kako bi se potpuno izolovao, jer neće imati punu kontrolu ni na jednim od tri ključna čovjeka u službi koji pokrivaju vodeća mjesta za sjever, Podgoricu i jug.
Međutim, Đukanović je odlučio da u igru vrati Kovačevića. On je čovjek od ličnog povjerenja braće Aca i Mila Đukanovića. Njihov školski drug, komšija iz Nikšića i na posletku, Acov kum. Dugogodišnji operativac, prvo u Nikšiću, a zatim, na intervenciju Đukanovića u Podgorici. Čovjek koji je veoma zaslužan da izborne poraze DPS-a, pretvori u pobjede. Ekipa suprostavljena Đukanoviću unutar bezbjednosnog sektora, uz pomoć američke ekipe iz Ambasade, uspjela je da izdejstvuje Kovačevićevu smjenu. Kovačević je bio poslednja linija odbrane Đukanovića u ANB-u.
Izgleda da je Đukanović postao svjestan da gubljenjem pozicija unutar ANB-a, gubi i druge pozicije, pa je nakon više mjeseci neaktivnosti, odlučio da ponovo zategne odnose unutar bezbjednosnog sistema, uključujući u rad svoje ljude od povjerenja.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *