Tviter uvodi oznaku za „državne“ naloge

0

Kompanija Tviter saopštila je da će sledeće nedjelje dodati oznake za identifikovanje više naloga povezanih sa vlastima neke države, uključujući lične naloge svetskih lidera, „kako bi korisnici imali više konteksta za geopolitičke diskusije na platformi“.

Među novim zemljama čiji će zvaničnici i institucije biti označeni je i Srbija.

Ostale nove zemlje u kojima će visoki zvaničnici i institucije biti označeni su Kanada, Kuba, Ekvador, Egipat, Nemačka, Honduras, Indonezija, Iran, Italija, Japan, Saudijska Arabija, Španija, Tajland, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati, objavio je Rojters, prenosi Tanjug.

U avgustu je Tviter saopštio da će početi da etiketira naloge pojedinih državnih medija i nekih ključnih vladinih zvaničnika iz pet stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – Kine, Francuske, Rusije, Velike Britanije i SAD.

Ta platforma je najavila da proširuje svoje oznake na ključne vladine zvaničnike i institucije koji su bili „glas nacionalne države u inostranstvu“’ iz zemalja G7 i većine zemalja u kojima je Tviter identifikovao ono što smatra državnim informacionim operacijama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.