„Tviter“ bez objašnjenja odblokirao nalog ruske delegacije

0

Nakon što je prije nekoliko sati blokirala zvanični nalog ruske delegacije na pregovorima o bezbjednosti i kontroli naoružanja u Beču, društvena mreža „Tviter“ ga je bez objašnjenja odblokirala, ali su svi pratioci nestali.

„Tviter je odblokirao nalog bez objašnjenja, bukvalno prije 20 minuta. Međutim, svi pratioci su nestali. Sadržaj je sačuvan“, rekao je , saopštio je šef delegacije Konstantin Gavrilov.

Ruski senator Aleksej Puškov oštro je reagovao na vijest o blokiranju naloga ruske delegacije, ocijenivši da administracija društvene mreže „Tviter“ „prelazi granice“.

„Sudeći po svemu, u kompaniji nisu svjesni raspoloženja u Moskvi“, napisao je senator na Telegramu.

Istovremeno, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila je da je Moskva zatražila objašnjenje od „Tvitera“ u vezi sa suspendovanjem naloga ruske delegacije.

„Nadamo se da je ovo isključivo tehnički problem“, dodala je ranije ona.

Administracija društvenih mreža „Fejsbuk“ i „Tviter“ redovno blokira korisnike bez ikakvog razloga, među kojima i naloge  ruskih zvaničnika i biznismena.

Na primjer, nedavno su blokirani šef ruske svemirske agencije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin i ruski biznismen i vlasnik kompanije „Konkord“ Jevgenije Prigožin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.