Tužilaštvo upozorava građane: Poštujte mjere da se ne bi našli na udaru

0

Tužiteljka Milica Mandić i portparolka Osnovnog državnog tužilaštva saopštila je da se mjere koje je Vlada donijela moraju poštovati, u suprotnom tužilaštva reaguju po hitnom postupku.

Pozvala je građane da budu odgovorni da se ne bi našli na udaru tužilaštva, jer se ne radi se o građanskoj poslušnosti ili neposlušnosti, već o imperativnim mjerama Vlade.

“Važno je da ukažemo svim građanima da je bilo koje kršenje naredbi i mjera kažnjivo, građanin ulazi u zonu krivične odgovornosti. Stoga građani moraju da poštiuju svoje i tuđe zdravlje jer će svako, bez obzira na funkciju koju obavlja, biti krivično procesuiran. Državno tužilaštvo prati pažljivo sve objave na društvenim mrežama i objave u medijima.

“Vidjeli ste odgovornu reakciju tužilaštva, kazne za izazivanje panike mogu biti velike”, istakla je ona.

Zbog prirode posla rad tužilaca ne može i neće stati.

“U stalnoj smo komunikaciji sa svim nadležnim organima, radnicima Instituta za javno zdravlje, policijom…radimo u tri smjene i spremno smo dočekali ovaj izazov. Molimo građane da poštuju mjere državnih organa, ne radi se o građanskoj poslušnosti ili neposlušnosti, već o imperativnoj mjeri Vlade. Nemojte kršiti mjere da se ne bi našli na udaru državnog tužilaštva”, kaže Mandić.

Mjere se odnose na sve, bez izuzetka. Ovo su hitni postupci i odmah se sprovode i rješavaju hitno bez odgađanja i najoštrije će se sankcionistati svi, istakla je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.