Tužilaštvo: Amfilohije ne širi govor mržnje

Tužilaštvo: Amfilohije ne širi govor mržnje

Viša državna tužiteljka Olivera Ražnatović odbila je pritužbu Crnogorskog pokreta kojom je zahtijevano preispitivanje rješenja Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici od 12. oktobra o odbacivanju krivične prijave protiv mitropolita Amfilohija, zbog krivičnog djela – povreda ugleda naroda, manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica.

Ona je u svojoj odluci navela da je, postupajući po pritužbi, uvidom u spise predmeta utvrdila da je Osnovno tužilastvo “predmetno rješenje donijelo u skladu sa zakonom”.

Istakla je i da Crnogorski pokret ima pravo da “preduzme gonjenje prijavljenog u roku od 30 dana od dana prijema obavješetnja podnošenjem optužnog prijedoga Osnovnom sudu u Podgorici”.

Crnogorski pokret je u oktobru dostavio pritužbu Višem tužilaštvu u Podgorici podsjećajući da su tužbu podnijeli zbog izjava mitropolita Amfilohija u intervjuu Vijestima 5. avgusta, ali je tužilaštvo odbacilo, uz obrazloženje da nema osnovane sumnje da je Radović počinio krivično djelo za koje ga terete, niti bilo koje drugo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *