Tužilački savjet nezakonito raspisuje konkurs za izbor VDT-a!

1

Odluka je donijeta polazeći od Ustavom i zakonom propisanih nadležnosti Tužilačkog savjeta, u cilju blagovremenog, efikasnog i zakonitog postupanja

Tužilački savjet je u nastavku treću vanredne sjednice, kojom je predsjedavao v.d. vrhovnog državnog tužioca, Dražen Burić. Polazeći od Ustavom i zakonom propisanih nadležnosti Tužilačkog savjeta, u cilju blagovremenog, efikasnog i zakonitog postupanja, donio je odluku o raspisivanju javnog poziva za izbor vrhovnog državnog tužioca i oglašavanju slobodnih tužilačkih mjesta.

– Na osnovu dostavljenih izvještaja rukovodilaca državnih tužilaštava, Tužilački savjet je konstatovao da je, u cilju omogućavanja nesmetanog rada državnih tužilaštava u kojima je otežan procesa rada usljed podnošenja ostavki, privremene spriječenosti za rad u dužem trajanju, napredovanja, upućivanja ili privremenog obavljanja funkcije u drugom državnom organu, organizovanja pripravnosti i dežurstva, neophodno popuniti slobodna mjesta državnih tužilaca- saopšteno je iz Tužilačkog savjeta.

1 Comment
  1. alf komentariše

    Ovdje radi ko sto hoce i neko ovo zove drzavom ?!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.