Turska označila Sedata Pekera kao mafijaša: Potraga za gostom sa svadbe Blaža Đukanovića!

11

Ime osuđivanog turskog biznismena Sadeta Pekera veže se za čitav niz nelegalnih poslova, uključujući i šverc narkotika. Peker je zavrijedio pažnju crnogorske javnosti kada boravio u službenoj posjeti tadašnjoj Vladi Crne Gore, gdje se, između ostalog, sastajao sa tadašnjim ministrima Osmanom Nurkovićem i Rifatom Husovićem.

Iako je u tom trenutku Peker primijećen i prilikom ulaska u zgradu Vlade, bivši režim je uskratio javnost za zvanično obrazloženje o prirodi njegove posjete.

Peker je, podsjetimo, boravak u Crnoj Gori koristio za šetnju primorskim gradovima, odlazak u prodavnice, vožnje skuterom po moru, igru s djecom, šetnje po plažama, plivanje i vožnju kroz Crnu Goru.

Građani su vrlo često mogli na ulicama vidjeti njegovo vozilo azerbejdžanskih registarskih tablica.

Međutim, posebnu pažnju je zavrijedio njegov video koji je objavio na Instagramu gdje u pratnji skupocijenih automobila obilazi Crnu Goru, a koga sve vrijeme prati muzika iz filna „kum“.

Do pre koji mjesec Peker je bio najvatreniji podržavalac turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Redovno je nastupao u medijima, a preko socijalnih medija je svakodevno slao poruke mržnje na račun Erdoganove opozicije.

„NJegova ljubav prema vladi nije ostajala neuzvraćena od strane vladajuće partije turskog predsednika. Ali list se, sva je prilika, okrenuo“, piše Deutsch-Türkisches Journal (DTJ) i dodaje:

„Ta osoba je danas lovina. Radi se glavom i bradom o Sedatu Pekeru. Ovaj vođa mafije se nalazi u bekstvu i sad je u egzilu. Prvo je ovaj mafijaš bio pobegao za Crnu Goru, a potom se skrasio u Severnoj Makedoniji. Ali nakon što su ga tamošnje vlasti uhapsile, prognali su ga -po sopstvenoj želji- na Kosovo. Od kad je Peker napustio Tursku on putuje sa falsisikovanim makedonskim pasošem na ime „Đadin Ademovski“.“

Seder Peker je više puta osuđivani turski ultra-nacionalista, piše dalje ovaj medije. Pripisuje mu se gomila nerazjašenjenih ubistava. Zato nikoga ne čudi što je policija pri ovim hapšenjima našla na celi arsenal oružja.

U racijama je uhapšeno najmanje 63 osobe, od toga 43 u Istanbulu.

Prisustvovao Blažovoj svadbi?

U jesen 2019. godine, Građanski pokret URA je saopštio da je vozilo koje je bilo u pratnji Sedata Pekera prilikom njegovog boravka u Crnoj Gori viđeno i na mjestu održavanja svadbe Blaža Đukanovića, sina predsjednika države Mila Đukanovića.

„U pitanju je skandal najveće razmjere, jer u zvaničnu posjetu crnogorskim institucijama dolazi ozloglašeni vođa kriminalne organizacije u Turskoj, koji se u toj zemlji tereti za niz krivičnih djela. Sedat Peker je čovjek koji je blisko vezan sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i učestvovao je u nizu kriminalnih radnji, pa čak i redovno prijetio turskim opozicionarima i intelektualcima da će „proliti njihovu krv“ zbog kritika upućenih na račun politike Erdogana. Ovo je dokaz i da Agencija za nacionalnu bezbjednost vjerovatno nema pojma ni ko je došao u zvaničnu posjetu Vladi i Crnoj Gori i ako je to čak lako provjeriti na internetu“, saopštili su tada iz Građanskog pokreta URA.

11 Comments
 1. Ivi komentariše

  Sačuvaj Bože, šta nas nadje.

  24
  2
  1. Mrce komentariše

   Sad čekamo roman govečeta niksicgolijakim.

   4
   4
  2. zecijasapica komentariše

   MOLIM REDAKCIJU da se provjeri ima li i ova persona državljanstvo CG kao i da se prečešljaju sliče persone sa CG državljanstvom… jer su možda na ovim protestima tzv patriJota..

   4
   1
 2. boka komentariše

  a vi ste stvarno bolesni

  2
  10
 3. Kontra revolucija komentariše

  A još ima i crnogorsko drzavljanstvo !.
  Dao mu Milo kao i polovini svetskih mafijaša !.
  Abaze, hocemo li ga isporuciti ?.

  26
  1
  1. Mrce komentariše

   Eeee hoćete mu poduvati.

   3
   10
 4. Mrce komentariše

  Bliski suradnik bia

  19
  1
 5. Satara varos komentariše

  STO POSTO DOBIO JE I DRZAVLJANSTVO

  11
  1
  1. Ceca komentariše

   E pa ne bi me čudilo da imamo još koje Ostrovo da ga kupi kao Sinavatra.Morace se zadovoljiti s Vilom i pogledom na More.Nasa Zemlja je pravi Raj za ovakve

 6. cedo komentariše

  I SAD CEKAMO RASPLET SVAKOM PO ZASLUZI RECE BORO PRIKAZA IZ PRACISTA PORED DONJIH BALJEGA/

 7. ajica komentariše

  ovo je i poziv vuksicu da dobro provjeri ovoga mafijasa i ubicu i ovo je ppoziv dritanu abazovicu i uri da se ponovo oglasi u vezi ovoga svata blaza djukanovica . nema mrdanja . knezevicu mandicu i ostali iz koalicije za buducnost nema ko drugi jer demokrate rade smilom i krivokapicem i oni bi najradije u krilo dpsa samo da eliminisu df . pozabavite se vi malo iz borbe i provjerite ima li ovaj nase drzavljanstv o. najstrasnija mafija najstrasnije ubice prodefilovase milovom crnom gorom i dobise utociste i drzavljanstvo i lazne pasose a zdravko krivokapic i becic se tajno sastaju sa najvecim mafijasem u evropi kakva prevara narode . krivokapic je prevario preko 130000 biraca a becic preko 50000 njegovih biraca katatrofa .

  5
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.