Turistički vozići saobraćaju u nacionalnim parkovima Lovćen i Durmitor

0

U cilju rasterećenja puteva ka prilazu zaštićenim područjima i smanjenja gužvi tokom ljetnje sezone, Nacionalni parkovi Crne Gore uveli su ponudu za sve zainteresovane posjetioce NP Durmitor i NP Lovćen da kratkim turama turističkim vozićima brže stignu do željene lokacije, kao i autobusom od Kolašina do NP Biogradska gora.

“Posjetioci Nacionalnog parka Durmitor mogu koristiti usluge turističkog vozića koji saobraća od parkirališta kod hotela „Soa“ do naplatnog punkta ka Crnom jezeru. Voz polazi na svakih sat vremena sa parkirališta ka rampi NP počev od 10 časova do 17 časova, dok je povratak na svakih sat i 15 minuta, počev od 10:15h do 17.15 časova. Cijena povratne karte je  tri eura. Vožnja turističkim vozićem nova je ponuda i NP Lovćen, a saobraća od Centra za posjetioce na Ivanovim koritima do vidikovca Kuk odakle se pruža jedan od najljepših pogleda na Boku i Jadransko more. Sve informacije u vezi sa korišćenjem turističkog voza možete dobiti u Centru za posjetioce na Ivanovima koritima ili pozivom na broj Call centra 067/000-825. Cijena povratne karte je tri eura”, navode iz Nacionalnih parkovh Crne Gore.

Ističu i pogodnost besplatnog prevoza autobusom od centra Kolašina do NP Biogradska gora zahvaljujući saradnji TO Kolašin, Opštine Kolašin, Nacionalnih parkova Crne Gore, Nacionalne turističke organizacije i Privredne komore Crne Gore.

“Polazak je u 10 časova i 13 časova, a povratak u 14 časova i 17 časova. Stanica za polazak iz Kolašina je kod hotela „Sheraton“. Korišćenjem autobuskog prevoza do nacionalnog parka izbjeći ćete guzve, a ujedno i doprinijeti smanjenju uticaja na ovo zaštićeno područje tokom ljetnjih mjeseci. U cilju bezbjednosti svih naših posjetilaca, apelujemo da koriste isključivo označene i markirane staze, blagovremeno informišu o atrakcijama na stazi, njenoj prohodnosti i težini, vremenskim uslovima, a posebno da koriste odgovarajuću planinarsku obuću i odjeću”, navode iz Nacionalnih parkovh Crne Gore

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.