Trinkijeri: Produžetak saradnje sa Partizanom? Ništa nije sigurno.

0

Košarkaši Partizana su u Beogradu krenuli sa radom bez prvog trener Andree Trinkijerija. Italijanski stručnjak je u Kremoni pričao za domaće medije o trenutnoj situaciji, o mogućnostima za nastavak, ali i planovima vezanim za crno-bele.

– Neću da se žalim što je sezona prekinuta. Radim sve da se ne osećam kao da sam „prevaren“ ovim prekidom. Odlučio sam da se tako ne osećam – rekao je Trinkijeri za italijanski portal “La provincia”.

– Bili smo na vrhu u oba takmičenja, ali je trenutno zdravlje najvažnije. Razgovori o sportu su beskorisni, marginalna tema.

U narednom periodu trebalo bi mnogo jasnije da bude šta čeka košarkaške ekipe.

– Sve ćemo znati sredinom meseca – ABA bi trebalo da se uskladi sa Evroligom i Evrokupom, ali ne mislim da ćemo moći da se povratimo. Čak i da se desi nastavak, možda na jednom mestu, bilo bi čudno i apsolutno novo. Naravno, bilo bi isto za sve timove…

Partizan je zasustavljen u trenutku kada je držao prvu poziciju kolo pre kraja ligaškog dela regionalnog takmičenja, uz obezbeđen ulazak u plej-of sa tog mesta i prednost domaćeg terena u razigravanju. Na evrosceni je ušao među osam ekipa, kao najbolji tim top 16 faze, sa takođe osiguranim prvim utakmicama i majstoricama kod kuće do kraja takmičenja.

– Imali smo grupu igrača na okupu koji su od prvog dana radili sve na terenu zajedno. Nismo imali najjači, niti najtalentovaniji tim, ali smo bili ekipa koji ne odustaje i ne želi da izgubi. Imali smo velike probleme na startu – igrali smo 11 od prvih 13 utakmica u gostima, tim je prelazio u veću halu, „Štark arenu“. Za meč četvrtfinala protiv Uniksa prodato je više od 20.000 karata…

Pričao je i o budućnosti košarkaša posle ovakvo teškog perioda…

– Osnovno je i neophodno da se razume šta je zajednički cilj – u nacionalnim i evropskim ligama, kao što su ABA, Evroliga i Evrokup. Iskreno, ne znam šta da mislim niti čemu da se nadam.

Upitan je i za dogovor vezan za saradnju sa Partizanom.

– Ni ja nemam nikakvu sigurnost u vezi sa tim. Situacija nije jasna na globalnom nivou – ostao je Trinkijeri nedorečen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.