Trinkijeri: Disciplinovano u napadu i odbrani, ključ do pobjede

Trinkijeri: Disciplinovano u napadu i odbrani, ključ do pobjede

Derbi 3. kola ABA lige igra se u subotu u Baru – snaga i ambicije Mornara biće na testu protiv Partizana, koji, takođe, želi vrh regionalnog takmičenja.

“Još jedna veoma teška utakmica je pred nama. Mornar u svom sastavu ima veoma nezgodne igrače i kada uđu u svoj ritam jako im je teško parirati. Koncentracija, disciplina u napadu i odbrani, požrtvovanost… To je ono što nam treba na visokom nivou u sjutrašnjoj utakmici. Samo tako možemo do cilja”, rekao je trener Partizana Andrea Trinkjeri za klupski sajt.

Tim iz Bara je u prva dva kola zabilježio maksimalan skor, “crno-bijeli” su u prošloj rundi neočekivano poraženi od Primorske.

“Sjećam se prije tri sezone prvog kola koje smo odigrali u Baru. Mornar je tada tek ušao u ABA ligu, ali su i onda imali dobar tim i sjajnu publiku. Pobijedili smo tada košem koji je Novica Veličković dao pred kraj utakmice, ali je utakmica bila veoma teška i lako smo mogli da je izgubimo. Siguran sam da će i sjutra biti veoma teško, tim pre što je Mornar i ove godine sklopio dobru i iskusnu ekipu i što igraju veoma efikasno”, rekao je krilni centar Partizana Stefan Birčević.

“Ipak, i mi se uzdamo u svoje kvalitete. Vjerujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da dođemo do pobjede koja bi nam mnogo značila”, rekao je on.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *