Traže drugu osobu: Vlada neće Lukšića na čelu Savjeta za regionalnu saradnju

5

Vlada Crne Gore za poziciju generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju ne želi dosadašnjeg predstavnika Igora Lukšića, već se traži novi kandidat.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, na današnjem sastanku političkih direktora Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), postignut je konsenzus za objavljivanje otvorenog poziva za poziciju generalnog sekretara ove organizacije, za period od 2022. do 2024. godine.

U skladu sa tim, kao i Statutom RCC, Crna Gora će, dodaju, predložiti nestranačku ličnost za ovu prestižnu funkciju, koja će ravnopravno zastupati interese svih.

“Vlada Crne Gore je opredijeljena da za čelne pozicije u regionalnim inicijativama kandiduje nezavisne i nestranačke kandidate, koji će na najbolji način predstavljati našu državu i raditi na ostvarenju zajedničkih ciljeva. S tim u vezi, insistiraćemo na izboru ličnosti koja će pored svojih profesionalnih kompetencija, razumijevajući političke nijanse i potrebe, stručnošću doprinijeti unapređenju rada Savjeta za regionalnu saradnju, koji je važan mehanizam za napredak našeg Regiona i ostvarenje zajedničkih evropskih aspiracija”, zaključeno je u saopštenju.

5 Comments
 1. Kontra revolicija komentariše

  Hahaha, ponovo ce nekog “svog eksperta” !.
  Imaju li Vijesti ili ambasade predlog ?.

  10
 2. Dule komentariše

  Ma nema revanšizma i neće ga biti ! Ispružena je ruka kako ono kažu pomirenju!

  7
  1
 3. Stefanos komentariše

  Jos nam ovaj fali. Zar je ova podguzna muva DPSa jos ziv ?

 4. Radenko komentariše

  Nije valjao ni svojoj partiji, pa nece ni narodu !

 5. Hermes komentariše

  Može onaj Zeković što ovih dana brani tekovine. On nije ni u jednu stranku!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.