Tramp prijeti turskoj ekonomiji

Tramp prijeti turskoj ekonomiji

Predsjednik SAD Donald Tramp danas je ponovo zaprijetio uništenjem turske ekonomije, nakon što je faktički dao Turskoj odriješene ruke za obračun s Kurdima na sjeveru Sirije.

“Kao što sam i ranije govorio, ako Turska učini išta što ja, u svojoj ogromnoj i neprevaziđenoj mudrosti, smatram nedozvoljenim, ja ću potuno uništiti i razoriti tursku ekonomiju (već sam to radio)”, naveo je Tramp na Tviteru.

Prema njegovim riječima, Turci, Evropljani i drugi moraju voditi računa o zarobljenim džihadistima i njihovim porodicama.

“SAD su učinile više nego što je iko mogao očekivati, uključujući i zauzimanje 100 odsto kalifata Islamske države. Sada je vrijeme da drugi u regionu, a neki su veoma bogati, štite sopstvenu teritoriju”, napisao je predsjednik SAD.

Related posts

1 Comment

 1. Srdjan Loncar

  Kakav genije!

  Zasto da golobradi US marinci jedan po jedan umiru u ratu bez kraja na Bliskom Istoku?
  Neka malo Rusi, Turci i Iranci umiru jedan po jedan u beskonacnom medjusobnom ubijanju….
  .
  .
  .
  Iz Internet arhive starih filmova potrazite “3 dana Kondora” sa Robert Redfordom. On u filmu igra sluzbenika CIA u maloj kancelariji u Downtown NYC. Njegov poso’ je da po ceo dan samo cita knjige, chlanke i da pravi sazete zakljucke sa preporukama.

  Jednu od tema, koju je obradjivao je US ratovanje na Bliskom Istoku.

  Tako je nabasao na strogo cuvanu tajnu da se svi ratovi na BI svode na neometano obezbedjivanje snabdevanja US i Zapada naftom. Tako je nasao na dokaze da svi ti neprekidni ratovi nemaju blage veze sa diktatorima i demokratijama, humanim pravima i sl, vec da se radi o obezbedjivanju nafte za US i Zapad. Kad je otisao na pauzu da ruca u gradu i potom se vratio u kancelariju, nasao je sve sluzbenike – likvidirane… Potoci krvi po stolovima…On je ostao ziv igrom slucaja, sto je otisao u grad da ruca.

  Nastaje jurnjava po NYC da i njega likvidiraju… On na kraju ima razgovor sa visokim shefom u sluzbi, koji mu kaze, da je jako glup, sto nije shvatio, kad je pisao svoje izvestaje, da CIA mora da se pripremi za slucaj kad ce dotok nafte biti prekinut i da ima unapred pripr. ratne planove da taj slucaj spreci brutalnom silom.

  Kaze shef sluzbe: “Kad ne bude nafte, narod u US nece pitati za Bozju Pravdu, da li je legalno da se napadne prcvarnnica na BI, vec ce zahtevati da se ta zemlja slomi i nafta obezbedi. Prema tome, njegov zadatak je da taj momenat US doceka spremna.”

  .
  .
  .
  Danas je US najveci proizvodjac nafte (zhvaljujuci nafti iz shkriljaca) u Svetu i po prvi put US je IZVOZNIK a ne UVOZNIK nafte. Zadnji rat u Iraku je kostao US oko 7 hiljada milijardi $! Oko 700 000 mrtvih Irachana! Oko 4 milona izbeglih Irachana! Za shta sve to? Tramp je upravo pobedio, dualnom tezom: Na jednoj strani ce da uveca budzet Pentagona za ~ 50 milijardi $. Na drugoj strani ce da vrati US trupe sa okupiranih teritorija! Sve sto je obecao – ispunio je.
  .
  .
  .

  Na drugoj strani Tramp gore kaze – ako Turci postanu krvozedni da unistavaju US saveznike Kurde (20 miliona Kurda), platice veliku kaznu svojom izolovanoscu.

  Navescu vam samo 1 primer sta to znaci: US DRZI 85% SVIH INOVACIJA U MEDECINI!!! Ziva istina, sto bi rekao onaj idiot Shukovic!

  Ubedjen sam da ce moja generacija ziveti oko 100 do 110 godina, vrlo zdravim zivotom. Moji klinci ce ziveti od 110 do 120 godina, sto se priblizava prirodnoj granici trajanja, dok se ne izmisle na dugu stazu metodi regeneracije nervnih i drugih celija.

  Uzmite samo istrazivacki rad koji se vrsi u 72 polja najnovijih MRI diagnostickih istrazivanja na mom U.. Klinicki Centar u PG ima pretpostavljam samo 1 MRI, koji ima snagu magneta od oko 1.5 Tesla (1 Tesla je snaga magneta, kojim dizalica moze da zgrabi kola i digne ga u vis. Moj U. na 4 udaljena kampusa ima 18 MRI, od kojih neki imaju 7, 8 Tesli snagu. Da bi u potpunosti razumeo nacin rada MRI, mora da poznajes matematiziranu kvantnu mehaniku. Postupak nema nikakvog jonizujuceg zracenja (za razliku od jako stetnih CT skenera koji imaju zracenje po slucaju od 10ak miliSv).

  Sad dolazi “kicker”: Hocete da se vezete za Rusiju-Kinu ili US? Ako se vezete za US, u ne tako dalekoj buducnosti, dobicete jeftine MRI, koji nece biti one klaustofobicne cevi, u koje te zatvore kao u sanduku, vec cete sedeti na stolici a na glavi ce ti staviti kacigu magneta snage 4, 5 T, gde su snimci vaseg mozga ne slajdovi-preseci vec KONTINUIRANI VIDEO MOZGA. Slika je nestvarno chista (ogromna rezolucija). Cena aparata je sad oko 2 miliona $ po Tesli snage (Mitsubishi, GE…), a nove cene ce biti oko cetvrtinu te cene sa rezolucijom kakvu je tesko zamisliti…..

  Na taj nacin ce se omasoviti upotreba. Sa zapreminom cena ce dalje padati… Imacete MRI na Zabljaku, Koplasinu, B. Polju, Beranama, Rozajama…, gde sada nema nista… Fantasticno komplikovan postupak odrzavanja sadasnjih aparata (Temperatura provodnika = – 400 F) bice zamenjen sasvim novom, uproscenom tehnologijom. Ovo je najbitnije: Nauchni algoritmi koji se koriste u dijagnostici ce imati 1000 puta vecu bazu uzoraka-inputa, sto ce dalje revolucionisati DIAGNMOSTIKU NEURO OBOLENJA. A to prakticno znaci da vas deda, baka, otac, majka, koje je pogodio mozdani udar, parkinsonizam, MS, pa i alzhajmer… itd itd, imace 10 puta vecu sansu broj jedan da mu se na vreme diagnostikuje stanje i br 2, ako je vec oboleo da bude potpuno izlechen dok danas zive zivot nakaze, bezvredan zivot.
  .
  .
  .
  Uzmite Iran napr. Setite se Irana, kako je slao Mudzahedine da ratuju u BH, gde su na YT snimljeni, kako igraju fudbal otsecenim srpskim glavama. Sad pod Trampovim sankcijama ne mogu da kupe nove putnicke avione. Ne znam da li znate da Rusija kupuje sve svoje civilne avione na Zapadu. Kina isto. Tek sad rade na svojim avionima. Prema tome u Iranu ostareli putnicki avioni bez novih delova, bez adekvatnog servisa – stalno padaju kao kruske sa neba! Dokle mogu tako? Onda dolaze lekovi o kojima sam malo govorio… Onda dolaze svift bankovni kodovi…. itd itd. Kineski Huavej ce biti totalno stopiran u brazvoju, bez pristupa Guglu, YT itd… Stace ti $300 kineski mobilni bez Gugla, YT i drustvenih mreza? ….Ne mora Tramp da bombarduje Iran i Tursku, da im ukida vodu i struju, kako je Klinton radio 2 1/2 milionskom BG (preteci da ih sve pomori ko’ misheve, ako mu ne predaju KIM). Dovoljno je da ih izbaci iz petlje civilizovanih zemalja i zivot ce im prestati da ima smisla.

  Tramp genije!

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *