Tramp: Imamo najbolje nuklearno oružje na svijetu

0

SAD modernizuju nuklearno oružje i prave novo, ali nikada ne žele da ga upotrijebe, izjavio je američki predsjednik Donald Tramp.

“Mi u potpunosti modernizujemo, a u nekim slučajevima i dobijamo potpuno novo nuklearno naoružanje. Nikada ne želimo da ga primijenimo, ali je ono najbolje na svijetu. Mi ga imamo najviše na svijetu”, izjavio je Tramp, obraćajući se vojnicima u bazi “Osan” u Južnoj Koreji.

“Mi ulažemo i milijarde dolara u razvoj našeg sistema protivraketne odbrane”, rekao je Tramp, tokom upoznavanja vojnika sa planovima ulaganja stotina milijardi dolara u najnovije naoružanje, prenosi Sputnjik.

“Samo naredne godine ćemo kupiti 12 novih vojnih brodova, uključujući i nosače aviona; tri atomska broda, tri razarača sa navođenim raketnim oružjem, ledolomce, fregate. Samo recite šta treba, a mi ćemo kupiti”, zaključio je predsjednik SAD.

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Tramp sreo se danas sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom u demilitarizovanoj zoni između dvije korejske države.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.