Tragedija u Budimpešti: Sedmoro mrtvih, 19 nestalo u sudaru turističkih brodova

0

Sedam osoba je poginulo, dok se 19 vodi kao nestalo kada se turistički brod sudario sa drugim brodom u Dunavu u blizini centra Budimpešte.

Nesreća se dogodila u srijedu uveče, nedaleko od Parlamenta Mađarske, a prilikom sudara jedan od brodova, na kome su bili uglavnom turisti, se prevrnuo i potonuo.

Sedam putnika je sa lakšim povredama prebačeno u bolnicu, prenose agencije.

Na brodu koju je potonuo u trenutku nesreće bilo je 33 putnika iz Azije i dva člana mađarske posade. Državna televizija je javila, pozivajući se na saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova, da su na brodu većinom bili turisti iz Azije, kao i da je jedna osoba nakon spasavanja uspješno reanimirana.

U portazi za preživjelima učestvovalo je 96 vatrogasaca uz pomoć brodova parkiranih na dokovima koji su rijeku osvijetlili reflektorima.

Ministarstvo spoljnih poslova Južne Koreje potvrdilo je da je na brodu bilo državljana te zemlje.

Portparol kompanije koja je u vlasništvu broda “Sirena” saopštio je da nije bilo nikakvih naznaka da sa brodom ima problema.

“Ne možemo da potvrdimo zašto je brod potonuo, bio je to sasvim prosječan dan i ovo je redovno putovanje. Nije bilo nikakvih naznaka da ovako nešto može da se desi”, rekao je portparol.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.