Toni Đerona novi selektor rukometaša Srbije

0

Toni Đerona i definitivno će postati novi selektor Srbije u rukometu, saznaje Mozzart Sport.

Ime španskog stručnjaka pominjalo se među kandidatima za naslednika Nenada Peruničića na klupi Orlova, i to kao ono čije su šanse najveće, a prethodnih dana rešene su i poslednje dileme. Još nije poznato kada će biti održana i promocija poznatog španskog stručnjaka, s obzirom na otežane okolnosti putovanja zbog pandemije virusa korona.

U pitanju je Katalonac koji je trenersku karijeru započeo u Barseloni, gde je vodio mlađe kategorije, a potom bio asistent u stručnom štabu prvog tima, kao i trener B tima. Dok je radio u Blaugrani, prva zvezda ekipe bio je Dragan Škrbić, aktuelni potpredsednik Rukometnog saveza Srbije, dok je na golu stajao Dragan Perić.

Đerona je potom vodio katarski El Džaiš, gde je sarađivao sa Darkom Stanićem. Njegov dugogodišnji pomoćnik je Zoran Paša Đorđić, nekadašnji golman rukometne reprezentacije Jugoslavije, i on će mu biti desna ruka i u taboru Orlova. Đerona je do nedavno bio selektor Tunisa, s kojim je postao prvak Afrike, a aktuelni je šef stručnog štaba francuskog Šartra, gde igra srpsko reprezentativno krilo Vanja Ilić.

Đeronu čeka težak zadatak, s obzirom na užasan niz rezultata Orlova: na Svetskom prvenstvu 2018. godine zauzeli su 18, a na Evropskom, u januaru 2019. godine, 20. mesto.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.