Tomić: Hoću brži napad i veću koncentraciju

0

Mir, tišina i relaksacija. Glavni motivi u danu nakon poraza od Budućnosti i danu uoči novog megdana zakazanog za 19 časova u Sportskom centru Morača.

Košarkaši Crvene zvezde proveli su vrijeme u rekuperaciji snage i emocija kako bi što spremnije dočekali možda i poslednji meč Jadranske lige za ovu sezonu. O porazu kao konačnom ishodu više se ni ne razmišlja, u glavama kompletnog stručnog štaba i svih učesnika finala u crveno-belom samo su detalji koje bi trebalo ispraviti i kako na najbolji način doći do pobede u Podgorici.

„Ono što moramo da promijenimo u odnosu na prethodnu utakmicu jeste da ne možemo da imamo koncentraciju samo 25 minuta. Moramo da budemo koncentrisano 40 minuta, da sprovedemo u djelo sve dogovore iz svlačionice i na sastancima i prenesemo na teren“, priča Milan Tomić novinarima u Morači.

Pričao je strateg crveno-belih o stvarima koje Crvena zvezda mora da promijeni u taktičkom smislu.

„Moramo da spriječimo i kontranapad Budućnosti. Tu su napravili veliku prednost i jedan od faktora bio je Koti Klark, moramo da reagujemo bolje u odbrani. Što se napada tiče, od početka sezone znamo da na ovakvim utakmicama moramo da budemo dobri u oba smjera da bismo došli do cilja. U analizi treće i četvrte dionice, vidjeli smo da nam je napad bio jako loš. Odbrana nije bila toliko loša, koliko napad. Moramo da budemo pametni, da imamo veću brzinu u napadu, protok lopte i da biramo najbolje šuteve, a to je ono što nam daje protivnik“.

Na pitanje šta bi moglo da presudi u narednoj utakmici, odgovorio je:

„Na ovakvim utakmicama ne možemo da znamo šta će da presudi. Treba da budemo koncentrisani samo na košarku i da se bavimo samo ovim lijepim sportom koji se zove košarka“.

Ekipa je i na trijumf Partizana u drugoj utakmici polufinala reagovala odlično, pa se isto očekuje i u petak uveče?

„Ekipa je spremna. Vodimo sa 2-1, u ovom trenutku ne treba da razmišljamo mnogo o porazu, moramo da napravimo analizu i da se spremimo za dobru utakmicu, da završimo finalnu seriju u Podgorici. Ne treba da se obaziremo ni na kakve druge stvari, svi ste bili u srijedu na utakmici i videli šta se dešavalo. Ne bih htio da komentarišem neke druge stvari osim košarke, kao neke moje kolege koje su to uradile posle druge utakmice“, završio je Tomić.

(mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.