TO Herceg Novi: U planu su brojni festivali i kulturna dešavanja, rast broja turista iz zapadne Evrope

0
U hercegnovskoj opštini ljetnja sezona je počela dosta ranije. Tome je prethodila rana predsezona koja je ove godine počela već u martu mjesecu, kazao je agenciji Media Biro predstavnik Turističke organizacije (TO) Herceg Novi Dalibor Vuković.

Kako je kazao, zabilježen je vrlo intezivan rast u broju gostiju od perioda marta ove godine i dodao da je period početka ljetnje turističke sezone, odnosno mjesec jun i jul na nivou prethodne godine.

– U periodu predsezone najbrojniji su gosti iz Zapadne Evrope, dok se već u ovo doba godine ta struktura mijenja i više smo orjentisani na goste iz regiona – rekao je Vuković.

Kako je naveo, dobroj posjećenosti doprinjela je idobra avio povezanost. Govoreći o strukturi gostiju Vuković se osvrnuo na Monstatovo istraživanje i rekao da Opština Herceg Novi bilježi znatan rast u broju gostiju, posebno sa teritorije Zapadne Evrope.

– Francuza je bilo 10 odsto više, Britanaca 30 odsto kao i Njemaca koji su ove godine brojniji za nekih 23 odsto. To su veoma bitna tržišta gdje smo se u prethodnom periodu dosta marketinški angažovali. Kada govorimo o tržištu Velike Britanije, opet i tu moram pomenuti dobru avio povezanosti, posebno sa Dubrovačkim aerodromom sa kojeg se oko 30 odsto putnika preliva kod nas ­– kazao je on.

Ono po čemu je Herceg Novi prepoznatljiv posebno u ljetnjem periodu svakako su brojni muzički festivali. Određeni broj festivala predstavlja simboliku ovog grada, te će se realizovati i ove godine.

– Međunarodni festival “Dani muzike”biće otvoren u srijedu, 10. Jula, zatim “Operosa”, “Guitar Art Summer Fest” zatim filmski festival I brojni drugi festivali u organizacije TO kao što je “Family fun festival”, Trg od knjige, Trg od ćirilice su samo jedni od festivala koji karakterišu jul i avgust – naveo je on.

U periodu septembra mjeseca ljubitelji stripa imaće priliku da posjete “Strip festival” a za ljubitelje gejminga sprema se i „Big game fishing“, istakao je Vuković I najavio brojne druge manifestacije zabavnog karaktera koje će upotpuniti turističku ponudu grada.

(dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.