Tiodorović: Za ukidanje svih korona mjera potrebno da broj novozaraženih u danu bude dvocifren

0

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da je za uklanjanje svih mjera zabrane okupljanja i za uklanjanje svih ostalih mjera neophodno da na dnevnom nivou broj zaraženih bude dvocifren, odnosno da ih bude manje od 100.

Tiodorović je za “Blic” kazao da je prvi cilj da broj novozaraženih na dnevnom nivou bude ispod 100.

“Kako će se sve dalje odvijati zavisi isključivo od ponašanja nas samih i od procesa imunizacije. Ali kada pogledam studentske žurke, igranje kola oko spomenika, gužve u gradu, ne mogu da budem optimista i ne znam šta da kažem kada će se to desiti”, rekao je Tiodorović.

Prema njegovim riječima, građani moraju da shvate da ovo ne može pojedinac sam, već svi moramo kolektivno da se posvetimo ovoj borbi.

“Nije to ničiji hir, ovo je potreba i jedino tako možemo da se nadamo da ćemo u narednom periodu uspjeti da brojke svedemo na tu željenu cifru”, rekao je Tiodorović.

Zamjenica direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević kaže za list da ljekari strahuju od popuštanja mjera u borbi protiv korona virusa jer ih oni najviše osjete.

Ona kaže da trenutno stanje mjeri sa brojem prijema i otpusta u bolnici i dodaje da je dobro to što se ta brojka izjednačila, ali da je klinika i dalje puna pacijenata.

“Toplo vrijeme neće donijeti olakšanje. Jedina dobra stvar je vakcina, ali dok ne bude polovina građana vakcinisana, nećemo se vratiti normalnom životu”, rekla je Miloševićeva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.