“The Substance”, novi šokantan triler sa Demi Mur izazvao žestoke ovacije u Kanu

0

Slavna glumica Demi Mur, glavna je zvijezda horor filma “The Substance”, koji je juče premijerno prikazan na Kanskom festivalu.

Režiju potpisuje francuska rediteljka Korali Farže, a u njemu, pored Demi Mur, igraju Margaret Kvali i Denis Kvejd.

 

“Da li ste ikada sanjali da budete bolja verzija sebe? Svojim drugim filmom Farže ne da se samo bavi ovim pitanjem, već cilja na ejdžizam i seksizam u Holivudu, uz razulareni horor – triler”, piše “Deadline”.

Demi Mur igra Elizabet Sparkl, veliku filmsku zvijezdu osamdesetih, koja sada vodi fitnes emisiju, u jutarnjem dijelu programa. Kada biva otpuštena, nudi joj se ispitivanje medicinskog tretmana. Ovaj zahvat joj obećava mlađu, bolju verziju sebe, kroz replikaciju ćelije.

“Zapanjujući, mučan, prkosan, urnebesni “The Substance” , horor triler – protresao je filmski festival u Kanu ovacijama od 11 minuta”, prenosi “Variety”.

Kako se dalje navodi, film je prepun metafora o ženama u Holivudu, okrutnosti starosti i posljedica mržnje prema sebi.

 

“Ali publika u Kanu je bila oduševljena, što je to progutala, čak i neke ozbiljne, jezive, skrivene užase. Prekriven krvlju, iščupanih zuba, oguljenih noktiju i nekim od najgroteksnijih proteza, film nije za one sa slabijim srcem”, piše Variety.

Nakon projekcije, publici se obratila i Demi Mur.

“Ovo mi je prvi put da imam filmsku premijeru u Kanu. Tako sam srećna što sam ovdje. Malo sam iscrpljena, bilo je to intezivno iskustvo”, poručila je glumica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.