TEMELJNI UGOVOR – DRUGI, VELIKI, AMANET MITROPOLITA AMFILOHIJA RADOVIĆA

4

PIŠE: Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske SPC

 

Potpisivanjem Temeljnog ugovora između Države i Crkve, ispunjen je drugi, veliki Amanet našega staroga i namučenoga Mitropolita Amfilohija Radovića, koji je položio svoj mnogotrudni i mnogoplodni episkopski život i dao svoju namučenu dušu, za naš mnogostradalni i Bogom Blagosloveni Svetosavski narod.
Prvi veliki Amanet, koji je takođe ispunjen; je promjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.
TREĆI VELIKI AMANET Mitropolita Amfilohija, koji još uvijek nije ispunjen, je Blagoslov i preporuka predstavnicima, glavarima i liderima pobjedičkih partija sa izbora od 30.avgusta 2020. godine: „DA SE DOGOVORE“ oko svih pitanja bitnih za život i funkionisanje Države i Vlade. „DA SE DOGOVORE su upravo Svete riječi našega, staroga Mitropolita Amfilohija.
ZATO; NAJLJUBAZNIJE MOLIM sve lidere DF-a, DEMOKRATA, URA-e, SNP-a, DEMOSA, PRAVE CRNE GORE, UJEDINJENE CRNE GORE, CIVISA I SVIH POBJEDNIČKIH PARTIJA; izbora od 30.avgusta 2020. godine; da ispoštuju građansku i narodnu volju, osiromašenih, obespravljenih, namučenih i diskriminisanih građana Crne Gore, koji su glasali za njih i za promjenu, i da ispoštuju AMANET Mitropolita Amfilohija, i „DA SE DOGOVORE“, oko svih bitnih pitanja za život i funkionisanje Države i Vlade. Odnosno, da rekontrukcijom postojeće Vlade Dritana Abazovića; očuvaju DUH JEDINSTVA NARODA I GRAĐANSKE POBJEDE sa parlamentarnih izbora od 30.avgusta 2020. godine.
Današnja inicijativa DPS-a, SDP-a, SD-a i LP-a, za izglasavanje nepovjerenja Vladi, su im svima poziv, prilika i šansa za pomenuto; i kao jedan od stotina hiljada građana; nadam se; da će svi imati toliko poštovanja i odgovornosti prema Mitropolitu Amfilohiju, prema građanima i prema narodu, koji ih je glasao i koji očekuje od njih promjene i da svi zajedno neće promašiti i propustiti istorijsku šansu, za sprovođenjem istinskih i dubokih reformi i promjena u Crnoj Gori, i priliku da svi zajedno, sa svim građanima Crne Gore, bez obzira na vjeru i naciju, našu državu promijenimo na bolje i učinimo ravnopravnim dijelom; zajednice, prosvijećenih i demokratskih naroda i država Evrope i Svijeta.

4 Comments
 1. Roro komentariše

  Evo čekamo Demokrate da se glasnu?Nek prenoći,jutro je pametnije od noći.

 2. Vesna komentariše

  Dalibore, sumnjam da je Amfilohije, mir mu duši, rekao da pola Crne Gore ostavite u nedogovor.

  1. Dalibor Kavaric komentariše

   Ne naravno Vesna. Nego da vi, kao manjina, koji ste izgubili izbore, da shodno principima demokratije ne ocekujete da vodite Drzavu i da se ponasate kao da ste dobili, nego da se kao svi gubitnici povinujete i poslusate vecinu…Jer ako bi drzava cekala da se dogovaramo sa gubitnicima, nikad ne bi krenuli naprijed…

 3. Dalibor Kavaric komentariše

  Ne naravno Vesna. Nego da vi, kao manjina, koji ste izgubili izbore, da shodno principima demokratije ne ocekujete da vodite Drzavu i da se ponasate kao da ste dobili, nego da se kao svi gubitnici povinujete i poslusate vecinu…Jer ako bi drzava cekala da se dogovaramo sa gubitnicima, nikad ne bi krenuli naprijed…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.