Tavamba odlazi, stiže Raća Petrović

0

Najefikasniji napadač Partizana u jesenjem dijelu sezone, Leandre Tavamba, koji je danas napunio 28 godina, napustiće klub u zimskom prelaznom roku, otkriva sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.
„Naš glavni cilj je da dovedemo iskusnog napadača, jer će Tavamba po svemu sudeći otići ove zime. Imamo nekoliko igrača koje pratimo, vidjećemo kada za to dođe vrijeme. Što se tiče ostalih igrača svi su u igri“, rekao je Iliev u intervjuu za današnju „Politiku“.
Dodaje i da postoje interesovanja mnogih klubova za Marka Jankovića, Evertona Luiza, Marka Jevtovića i beka Nemanju Miletića, ali da nema konkretnih ponuda.
Golman Vladimir Stojković, koji je jedan od stubova tima i jedan od najzaslužnijih što će Partizan i dalje igrati u Evropi, vrlo je vjerovatno i dalje će stajati među stativama gola crno-belih.
„Po tom pitanju sam veliki optimista. Vjerujem da će Stojković i narednih šest mjeseci ostati na našem golu. Blizu smo dogovora“, kaže Iliev.
Sportski direktor Partizana je najavio mogućnost da se u Humsku vrati nekadašnji reprezentativac Srbije Radosav Petrović, doduše na pozajmicu.
„Petrović je stigao u Beograd i danas ćemo početi završne razgovore. Naravno, pri tom treba imati u vidu da je jedina mogućnost njegovog angažmana da nas pojača samo u narednih šest mjeseci, jer ima jak ugovor sa Sportingom“, naglasio je Iliev.
Što se tiče reprezentativca Antonija Rukavine, Iliev kaže da je situacija tu „daleko komplikovanija“, ali da bi u Patizan mogao da se vrati štoper Nikola Milenković.
„Mislim da smo daleko od realizacije želje da dovedemo Rukavinu. Bio bih srećan da ubijedimo Milenkovića da se vrati, jer bi puno značio našoj odbrani“, istakao je Ivica Iliev.
Jedna od meta crno-belih je i Đorđe Ivanović iz Spartaka.
„On se nalazi u krugu 15 potenacijalnih pojačanja. Ali, mislim da smo daleko od toga da realizujemo taj ugovor. Puno je prepreka za to“, kazao je Iliev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.