Tanja Vujošević nova direktorica Osnovne škole Dragiša Ivanović

0

Iz Ministarstva prosjete nauke, kulture i sporta je potvrđeno da je za vršioca dužnosti direktora OŠ „ Dragiša Ivanović” izabrana nastavnica geografije Tanja Vujošević.

Ona je na toj funkciji naslijedila dugogošnjeg bivšeg direktora te ustanove Nika Raičevića, koje je smijenjen prije nekoliko dana pošto je Prosvjetna inspekcija u više navrata utvrdila nepravilnosti u njegovom radu.

Osim Raičevića, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta smijenilo je i direktora javne predškolske ustanove “Đina Vrbica” Vuka Stanišića takođe, zbog utvrđenih nepravilnosti u radu.

U posljednjih nekoliko mjeseci ministarstvo, na čijem čelu se nalazi Vesna Bratić, smijenilo je ukupno šest direktora vaspitno-obrazovnih ustanova.

Prije tri dana ministarstvo je smijenilo direktoricu Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” Zoju Đurović i direktora Srednje stručne škole “Sergije Stanić” Darka Vukčevića u Podgorici zbog, kako su istakli, kršenja odredbi Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju.

Ministarstvo je prije nekoliko mjeseci smijenilo direktora Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” u Podgorici Veselina Belog Pićurića i direktoricu nikšićkog vrtića Radmilu Backović. U oba slučaja odluke su donijete pošto su inspekcijske službe utvrdile da su rukovodioci kršili zakon.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.