Tanja Malesija zvanično predstavljena u Dinamu iz Moskve

0

Ženski fudbal u Crnoj Gori očigledno grabi napred krupnim koracima. Sve bolje rezultate svih reprezentativnih selekcija sada prati i odlazak najboljih igračica u inostrane klubove. Interesovanje velikih klubova je potvrda dobrog rada i talenta koji je neosporan kod igračica iz naše zemlje.

„Tanja je sadašnjost i budućnost crnogorskog ženskog fudbala u narednoj deceniji. Ona je nadmašila nivo na kome se takmičimo i svojim radom i talentom zaslužila je ovakav transfer. Siguran sam da će ovo biti podstrek i za druge djevojčice da se bave fudbalom u Crnoj Gori. Tanja je pravi lider i primjer kako se dobar rad uvijek isplati. Pratićemo je i navijati za nju, a ja joj lično želim svu moguću sreću u Rusiji“, rekao je trener ŽFK Budućnosti Duško Globarević.

Kakvi su tvoji prvi utisci iz novog kluba i kako si primljena od strane novih saigračica?

„Djevojke i stručni štab su me prihvatili odlično. Osjećam se kao pravi profesionalac i vidi se na svakom koraku da se radi o velikom klubu. Rukovodstvo kluba me je dočekalo u Moskvi, a od prekjuče sam u Antaliji sa ekipom. Trenira se maksimalno naporno i radujem se skorom povratku na teren. Za sada radim specifične treninge i vježbe u teretani. Svi iz stručnog štaba su vrlo posvećeni i trude se da se što prije oporavim“, zadovoljna je prvim utiscima Tanja.

Zanimljivo je da si praktično u gipsu došla na potpis ugovora u Moskvu?

„Upravo tako, povrijedila sam stopalo u pauzi, ali to nije predstavljalo nikakav problem čelnim ljudima Dinama. Dugujem veliku zahvalnost mom agentu Darku Marić, koji je omogućio da se desi ovaj transfer, kao i mom klubu ŽFK Budućnost i svim trenerima sa kojima sam sarađivala do sada. Imam podršku tokom cijelog oporavka, a i hiruršku intervenciju na stopalu sam uradila u Moskvi“, prenijla je Malesija.

U Dinamu ćeš nositi dres sa brojem 5, isto kao i u Budućnosti.

„Pet je moj omiljeni broj, oduvijek ga nosim i postao mi je nekako nezamjenjiv. Zadovoljna sam što ću imati prilike i u Rusiji da igram u dresu sa tim brojem“, sa osmijehom je završila kapitenka U19 reprezentacije Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.