Svi na Trojčidanski sabor 15. juna u Podgorici!

0

Braćo i sestre u Hristu, Vi koji koji stupate ovom zemljom svetom, osveštanom krvlju miliona naših predaka, očeva, majki i djece, koji živote položiše za odbranu svete Crkve i vjere pravoslavne, znajte da su dva puta pred Vama. Prvi je put kojim je išao Gospod naš Isus Hristos i naši sveti preci, put svjetlosti, slave pravde i slobode.

Drugi je put koji vodi u nebiće, tamu i izdaju naših predaka, put kojim su krenuli naši vlastodršci, navodi se u pozivu vjernika sa Miholjske Prevlake za odbranu svete pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Njihov poziv prenosimo u cjelini.

Braćo i sestre, naša Crkva je naša majka koja čuva naše biće, dom, našu djecu, čuva sve nas od propasti. Nad njom su se danas u Crnoj Gori nadvili teški i tamni oblaci.

Da ne bi na sebe primili prokletstvo predaka koji su kroz vjekove živote polagali za odbranu imena i vjere, moramo braniti našu svetinju da bi svetinja čuvala nas.

Bjerni narod tijelima brani Krstionicu
Svetu Crkvu branimo molitvom i ličnim pokajanjem ali i dolaskom na svenarodni Trojčidanski sabor i svetu liturgiju u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici 15.juna 2019.

Braćo i sestre, mi smo ti koje su nas Gospod i sveti preci obavezali i zakleli da budemo braniči crkve i plemena. Nema opravdanja za nedolazak, jer ćemo račune polagati našim precima, potomcima i svetinjama.

SVI NA TROJIČINDANSKI SABOR 15. JUNA U PODGORICU!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.