Sveštenik Mijajlo Backović: Mitropolija je čuvar istine

0

Predsjednik Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore sveštenik Miajlo Backović kazao je, u intervju za portal IN4S, da je Mitropolija crnogorsko-primorska čuvar istine i izvorne Crne Gore i zbog toga je meta napada aktuelnog režima.
On je istakao da su neprimjereni zahtjevi da se Mitropolija crnogorsko-primorska registruje kao “vjerska zajednica”, jer je u pitanju Crkva čije se vladike upravo stvorile Crnu Goru.
„Oni koji su preko 70 godina rušili temelje ove države sada žele da na tim ruševinama stvore neki novi narod izmišljajući mu prošlost i kreirajući po nečijem naređenju budućnost. NJihovi mentori znaju da to tako neće moći dok je Crkve, čuvara istine, i otuda svi ti pritisci na Mitropoliju“, naveo je Backović.
Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori je na djelu ludačko utrkivanje ko će se više dodvoriti “gospodaru” tako što će udariti po Crkvi.
Backović smatra da je u Crnoj Gori na djelu i aparthejd, koji se posebno ogleda u potiranju srpskog jezika i ćirilice.
On je najavio obnovu hrama na Prevlaci, kod Tivta, na mjestu gdje je 1219. godine Sveti Sava osnovao Zetsku episkopiju, a gdje su sredinom 15. vijeka Mlečani otrovali 72 monaha i srušili crkvu sv. Arhangela Mihaila.
(opširan intervju pročitajte na www.in4s.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.