Švercom cigareta budžet oštećen za 48 miliona evra

1

Specijalno policijsko odjeljenje u prošloj i pretprošloj godini imalo je više akcija u kojima su zaplijenjene cigarete, a procijenjena šteta za budžet je 48 miliona i 620.000 evra.

Istražitelji su podnijeli prijave protiv 48 osoba i pet kompanija i zaplijenili su 272.272 šteke cigareta, piše Pobjeda.

U odgovorima Specijalnog policijskog odjeljena na pitanja Pobjede navodi se da su u 2018. i 2019. u saradnji sa Upravom carina i Tužilaštvom zaključili četiri predmeta pod kodnim imenima “Kliker”, “Paleta”, “Zlatnik” i “Rojal”, dok su u ovoj godini u toku dvije operacije.

U akcijama „Kliker” i „Paleta” na području Crne Gore zaplijenjen je 2.571 paket cigareta (128.550 šteka) bez akciznih markica,

“Od juna 2018. godine u kriminalističkom istraživanju kodnog naziva „Kliker” zaplijenjeno je 2.482 paketa cigareta (124.100 šteka) bez akciznih markica”, navodi se u odgovorima Specijalnog policijskog odjeljenja.

U tom slučaju, kako je pojašnjeno, podnijete su krivične prijave protiv dvije kompanije i 28 osoba, među kojima su i dva carinika.

Istraga je trajala više mjeseci i grupa je procesuirana zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela: stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba službenog položaja putem podstrekivanja, zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, davanje mita, primanje mita, krijumčarenje i falsifikovanje.

U ovim nezakonitim poslovima budžet je oštećen za 40.000.000 evra.

1 Comment
  1. xxxx komentariše

    U ovu se drzavu samo krade

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.