Švercer migranata se nagodio sa specijalnim tužilaštvom: Vođa kriminalne bande dobio samo dvije godine zatvora!

0

Organizator kriminalne grupe koja se bavila švercom migranata Milisav Ostojić iz Bara, nagodio se sa specijalnim tužilaštvom da prizna krivicu i dobije dvije godine zatvora. Kako saznajemo, on je dužan i da plati 5.000 evra. Sa tužilaštvom se u istom predmetu nagodila i bugarska državljanka Nevin Fevzi Ozivek na kaznu od 15 mjeseci. Na istu kaznu nagodio se i turski državljanin Azis Ibrahim.

“Ostojić je priznao da je organizovao krijumčarenje turskih drţavljana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, prebacivanje turskih državljana iz Crne Gore preko Bosne i Hercegovine radi krijumčarenja u Hrvatsku i iz Crne Gore u Hrvatsku radi krijumčarenja i daljeg prebacivanja u Italiju i zemlje Evropske unije. Sve je to radio za novčanu korist u iznosu od 3.000 evra po osobi, piše u sporazumu o priznanju krivice.

Oni su se sumnjičili da su stvorili kriminalnu organizaciju koja je ka zemljama Zapadne Evrope krijumčarila državljane Sirije i zemalja Bliskog istoka. Akcije hapšenja sprovedene su u Baru i Ulcinju.

Crnogorski istražitelji su akciju Dardaneli sproveli su u saradnji sa kolegama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Grupa krijumčara je za period od oko 2-3 mjeseca, prokrijumčarila oko 300 osoba.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.