Sveci i grešnici

0

Piše: Ivan Milošević

Sa portala “Analitika” jutros vapaj: “Kriv sam”! Đordano Bruno montenegrinske ideologije grmi da ga niko više ne zove na državne promocije i praznike, da ga zaobilaze u medijima i to zato jer je kriv! A njegova krivica je u tome što smatra da je promjena vlasti u Crnoj Gori zapravo veljesrpka okupacija i da je barem 40 odsto crnogorske teritorije pod upravom Srbije i kriv je jer zove predsjednika države i ostale na vlasti da proglase ratno stanje, a oni za to ne mare! Kriv je montenegrinski Đordano Bruno, jer nijesu formirane i naoružane komitske straže i što nije počelo čišćenje terena od domaćih Srba i ostalih agenata srpskoga sveta! On ih naziva “izrodima”! I kriv je Đordano jer nije uspio da zapali fitilj još jednog bratoubilačkog rata i istrage Posrbica i veljesrpskih špijuna!

Domaći Đordano oči ne suši i plače za svime što je imao u Crnoj Gori kada je našim životima vladao Milo! Tada je bilo i gostovanja na TV, obilježavanja državnih i ostalih praznika, nagrada i apanaža! Kako je sada pusto bez svega toga i kada neko drugi slavi praznike, prima apanaže i ne skida sa TV-eja!

Donekle shvatam našeg Bruna! Muka je kada te neko strpa u medijski i ostali ćošak i svi misle da si nestao u vidu magle i počinju da te zaboravljaju. Ipak Bruno bi valjalo da zna da su u takvom ćošku skoro dvije decenije bili Srbi, da u tv studija nijesu mogli ni da privire, a niko ih nije zvao ni na promocije, obilježavanje praznika i značajnih događaja! Nijesam tada primjetio da je zbog toga domaći Đordano protestovao i tražio da se ispravi ta nepravda i da Srbi imaju šta da kažu i da imaju pravo da to svi čuju i odrede se prema njihovim zahtjevima. Dok su Srbi bili u medijskom i ostalom egzilu, domaći Đordano je kupio vijence slave, kitio se nagradama i nije se skidao sa TV ekrana! Za razliku od Đordana, Srbi nijesu proglašavali okjupaciju dijela crnogorske teritorije i nijesu prijetili ustankom ili ne daj Bože, ratom! Velika je to razlika, Đordano, i ponajviše govori o Srbima i vama, Montenegrinima i komitama!

Za razliku od pomenutog Đordana jedan dio Srba, pripadam toj grupi, ni danas ne može da priviri u javnu politiku, svi ih izbjegavaju, pa i Srbi, kao da imaju lepru ili prenose kovid na kilometar. Po pravilu su to Srbi antikomunisti koji ne žmure na renesansu komunizma i vaskrsavanje Tita, Neretve i Sutjeske i ukazuju da to nije naš put, nego da je to ideološki slomivrat! Pa, ipak, ne smatramo da je Crna Gora okupirana, ne pravimo se Spartancima i ne zovemo robove komunizma na ustanak ili ne daj Bože rat! Sve će to narod i vrijeme pozlatiti i staviti na svoje mjesto!

I nije mi jasno što domaćeg Bruna nema na ovdašnjim TV-ejima! Treba ga pozvati i to svako jutro i neka svakoga bogovjetnoga dana plače nad promjenom vlasti u Crnoj Gori i novim, odnosno starim vremenima upakovanim u novoj foliji! Tako bi ponajbolje sam sebe demantovao i ne bi glumio žrtvu veljesrpskoga nameta i projekta koji se navodno stuštio na CG, njenu nezavisnost, grb i himnu!

Neka slobodno kaže da je kriv iako je nevin, ali i da je kriv što ranije nije štitio nevine koji su se isto tako osjećali krivim, ali nijesu pozivali na mobilizaciju i otpor okupaciji! Velika je razlika kada Srbin kaže da je kriv i kada to ponovi Montenegrin! Duboka je provalija među njima, ponekad neshvatljiva, ali jasna kao dan i guta i jedne i druge. Posebno Srbe antikomuniste koji su izgleda krivi i što su živi!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.