Svađa u Aerodromima: Odbornik SD-a nasrnuo na člana odbora direktora

1

Predsjednik sindikata Aerodroma Crne Gore Igor Petković prijavio je sinoć policiji člana odbora direktora te firme Edina Dobardžića zbog prijetnji da će ga otpustiti.

Petković je objasnio da su se juče sastali predstavnici sindikata i borda kompanije da bi razmijenili mišljenje o budućnosti firme.

”Rekao sam da preduzeće mora insistirati da od države naplati 9,4 miliona evra, na osnovu pravosnažne presude. Na to mi je Dobardžić zaprijetio da će mi, kad bude imenovan za izvršnog direktora, dati otkaz, jer sindikalci nemaju pravo da raspravljaju o poslovnoj politici firme”, rekao je Petković i naglasio da je on insistirao da Dobardžić kaže da li je takva komunikacija primjerena prema predsjedniku sindikata i da li se na takav način štite interesi zaposlenih.

Aerodromi Crne Gore su dobili nekoliko izvršnih presuda protiv Montenegro erlajnza i bivše rukovodstvo je pokrenulo izvršni postupak za naplatu 9,4 miliona eura iz budžeta, a na osnovu zakona o ulaganju u konsolidaciju i razvoj MA. Firma je prije nekoliko dana ostala bez v.d. izvršne direktorice, koja je podnijela ostavku, i šest njenih pomoćnika, koje je smijenio bord.

1 Comment
  1. Статива komentariše

    ma neka se manje koprcaju da vlada ne uradi dobrovoljnu likvidaciju i zaposli 300 ljudi koliko stvarno treba ….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.