Šutanovac: Vučić ljudima crta mete

0

Predsjednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac danas je rekao da zabrinjavaju prijetnje i Draganu Janjiću i Slaviši Lekiću, opoziciji i svim ljudima koji, kaže, imaju hrabrosti da iznesu stav. NUNS je ranije saopštio da je potpredsjednik udruženja i glavni i odgovorni urednik Bete Dragan Janjić izložen napadima na društvenim mrežama, smatraju da je ugrožena Janjićeva bezbjednost, a takođe i da je za taj slučaj “saodgovoran” i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je na konferenciji za medije, nakon ubistva Olivera Ivanovića, pomenuo Janjića zbog njegovih komentara tog događaja.
Šutanovac je u izjavi dostavljenoj medijima tvrdi da “Vučić nastavlja da ljudima crta mete i to samo nekoliko dana nakon ubistva čovjeka od koga su na isti način pravili metu”.
Kako ocenjuje, pokazuje se da nijedna prijetnja nije bezazlena i upravo su prijetnje dokaz da je pritisak sve veći i da je “Aleksandar Vučić govor mržnje institucionalizovao kao odnos prema svima koji nijesu dio režima”.
Navodi i da “nijedna režirana predstava ne može da nam skrene pažnju sa činjenice da živimo u zemlji u kojoj se ubijaju političari i u kojoj se svakodnevno dešavaju ubistva na ulicama”, da ovakva vlast postoji sve dok proizvodi neprijatelje i dodaje da “glavni zadatak jeste oslobađanje institucija od samovolje pojedinaca i od toga nećemo odustati nikada”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.