Suspendovana Kubanka uzela pasoš Srbije, ali izabrala Tursku i Erdogana

0

Iako su prvobitne informacije glasile da će kubanska odbojkašica Melisa Vargas zaigrati za reprezentaciju Srbije, ona se ipak odlučila za Tursku.

Krajem prošle godine u medijima se pojavila informacija da bi Vargasova, koja je sa svega 13 godina debitovala za Kubu, mogla da postane član reprezentacije Srbije.

Devojka rođena 1999. godine je 2018. godine izvršila prelazak u turski Fenerbahče, u kojem nastupa i danas.

Informacija da želi da obuče dres Srbije dobila je na značaju kada se uzelo u obzir da joj je u Fenerbahčeu trener selektor Srbije Zoran Terzić, a saigračice uspješne reprezentativke Bianka Buša i Brankica Mihajlović.

Terzić je tada potvrdio da je Vargas još godinu dana ranije postala Srpkinja, kao i da je podnijeta sva potrebna papirologija kako bi ona mogla da obuče dres naše zemlje.

Ipak, tokom prve polovine 2021. godine Melisa Vargas je donijela odluku koja će obilježiti njenu budućnost, a ne tiče se Srbije, pošto je odabrala da nastupa za Tursku.

Novu Turkinju je zvanično predstavio predsjednik države Redžep Tajip Erdogan, a odbojkašica je zadužila dres sa brojem pet.

​Do neslavnog raspleta sa rodnom zemljom je došlo zbog toga što ju je Odbojkaški savez Kube 2017. godine suspendovao jer je prekršila veoma čudna i striktna tamošnja pravila.

Naime, kubanski odbojkaši i odbojkašice ne mogu da nastupaju za reprezentaciju te zemlje ukoliko odluče da klupsku karijeru nastave u nekoj drugoj zemlji.

Pošto je tada petnaestogodišnja Vargas odlučila da 2015. godine pređe u češki Prostejov, uslijedila je jednogodišnja suspenzija 2017, koja je nakon toga potvrđena i produžena na još četiri godine.

Na sve to nadovezala se i povreda ramena koja je iziskivala operaciju krajem 2016. godina, a na zahtev roditelja liječila se kod kuće, iako kubanska pravila nalažu da mladi igrači moraju da budu smješteni u Nacionalnoj odbojkaškoj školi.

Melisa igra na poziciji korektora i primača, visoka je 193 centimetra i predstavlja veliku nadu svjetske odbojke, za koju je bilo zainteresovano nekoliko nacionalnih timova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.