Sumnja pala na “škaljarce”: Ubistvo Kalezića spremano godinu dana, auto ukradeno u regionu, tablice u Baru!

0

Podgoričanin Veselin Vesko Kalezić (48), poslednjih godinu dana visoko se pozicionirao u “kavačkom” klanu i ta činjenica mu je najvjerovatnije došla glave. Istražitelji su otkrili da je automobil koji je zapaljen nakon ubistva, a koji je vjerovatno korišćen u napadu, ukraden u jednoj susjednoj zemlji, a tablice su ukradene prije godinu dana u Baru. Sve to ukazuje da je likvidacija Kalezića brižljivo pripremana, najmanje godinu dana i da se čekao pogodan trenutak za ubistvo.

Kalezić je ubijen u ponedjeljak popodne, oko 17:30 sati u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Na njega je nepoznata osoba pucala u blizini bivšeg stadiona Fudbalskog kluba “Grafičar”. Ubrzo nakon ubistva, pronađen je u Dajbabama zapaljen automobil, a policija intenzivno traga za počiniocima.

“Kalezić je visoko pozicionirani pripadnik “kavčana” i jedan od njihovih vodećih ljudi u Podgorici. On je u poslednje vrijeme bio u lošim odnosima sa suparnicima iz “škaljarske” grupe iz Podgorice, naročito iz Zagoriča, pa se i preselio iz tog dijela grada. Sklapajući mozaik likvidacije došli smo do operativnih saznanja da je auto koje je korišćeno u ubistvu ukradeno prije godinu dana u jednoj susjednoj zemlji, baš u isto vrijeme kao i tablice sa jednog vozila u Baru koje su bile na predmetnom vozilu. Automobil je sve vrijeme bio u šteku i samo se čekao pogodan trenutak za napad na Kalezića, saznajemo u policiji.

Rat između “škaljarskog” i “kavačkog” klana zbog poslova oko droge odnio je blizu 40 žrtava za nekoliko godina.

Ve­se­lin Ka­le­zić je osu­đi­van zbog ubi­stva u cen­tru Pod­go­ri­ce sre­di­nom de­ve­de­se­tih. Ta­da je, ka­ko se sum­nja, pu­cao u jed­nog mla­di­ća u bli­zi­ni zgra­de Pred­sjed­ni­štva. Prije par godina je hapšen jer je djevojci bacio bombu ispred vrata stana u Zagoriču, a privođen je i zbog napada na policiju, kao i nedozvoljenog držanja oružja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.